Gündem Haber Girişi : 12 Aralık 2014 16:32

Festivale ne turizm Valisi katıldı... Ne de turizm ilçesinin belediye başkanı...

Festivale ne turizm Valisi katıldı... Ne de turizm ilçesinin belediye başkanı...
Antalya Valisi iken Erzurum'a atanması dolayısıyla "turizm valisi" olarak anılan Vali Ahmet Altıparmak, kayak sezonunun açılışı için düzenlenen Kış Festivali'nin açılış toplantısına katılmadı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve kış sporları federasyonlarının katkılarıyla düzenlenen Kış Festivali (Winter Fest) bugün sabah düzenlenen basın toplantısıyla start aldı. Birçok ulusal televizyonun canlı yayınladığı, Türk spor basının önemli isimlerinin de katıldığı basın toplantısına Vali Ahmet Altıparmak'ın katılmaması dikkat çekti. Vali Altıparmak adına toplantıya Vali Vekili Ömer Hilmi Yamlı katıldı.
Erzurum'un turizmde yeniden bir ivme kazanması amacıyla düzenlenen festivalin basın toplantısına Vali Altıparmak'ın katılmaması toplantıya damgasını vurdu. Altıparmak'ın turizm ve Erzurum adına çok büyük önem taşıyan organizasyon sırasında Polisevi'nde kurum müdürleriyle haftalık rutin toplantısını gerçekleştirdiği öğrenildi. 
Vali Altıparmak'ın herkesi şaşkınlığa uğratan ve hayal kırıklığı yaşatan bu davranışı, "Mehmet Sekmen'e tavır" olarak yorumlandı. Vali Altıparmak'ın Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanına asılan afiş ve bilboardlarda Erzurum Valiliği'ne yer verilmemesine içerlediği ve bu nedenle toplantıya katılmadı iddia edildi. 
Bir başka iddia ise Vali Ahmet Altıparmak'a organizasyonla ilgili davetiyelerin gönderilmemesi. Ancak bu iddia belediye kaynaklarınca net bir şekilde yalanlandı. 
Adı "turizm valisi"ne çıkan Vali Ahmet Altıparmak'ın sebebi her ne olursa olsun tüm Türkiye'nin gözü önünde gerçekleşen bir organizasyonun basın toplantısına katılmaması eleştirilere neden oldu. Vali Altıparmak'ı eleştirenler, "Allah'tan turizm valisi! Bir de turizme şaşı bakan biri olsaydı kimbilir neler yapardı" yorumlarını yaptılar...

BULUTLAR'DA YOKTU

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Palandöken'in belediye Başkanı Orhan bulutlar'da toplantıya katılmadı. Bulutlar'ın aynı saatlerde "halk toplantısı'na katıldığı öğrenildi. Bulutlar'ın Palandöken için büyük önem taşıyan festival toplantısına katılmaması bir çok kesim tarafından yadırgandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.