Gündem Haber Girişi : 17 Şubat 2016 19:56

ETSO Başkanı Yücelik, İran'la ticareti anlattı...

ETSO Başkanı Yücelik, İran'la ticareti anlattı...
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, NTV'nin sorularını cevaplandırdı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, NTV'nin sorularını cevaplandırdı. 
Başkan Yücelik, ETSO'da kendisini ziyaret eden NTV Muhabiri Ilgaz Gürsoy Tuzcuoğlu'nun, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından İran'a uygulanan ambargonun kaldırılacak olmasının ekonomiye etkileri ve taşımacılık sektörünün bölgedeki durumuyla ilgili sorularını cevaplandırdı.
Röportajda, ambargonun kaldırılacak olmasının birçok açıdan önemli bir karar olduğunun altını çizen Başkan Yücelik, ülkemizin İran'la 560 kilometrelik sınırı olduğunu ifade ederek şunları söyledi; "İran'la, başta enerji olmak üzere, turizm, bankacılık, petrokimya, ulaştırma, otomotiv ve telekomünikasyon alanlarında ticaretimiz var. Ambargonun kalkması ve Tercihli Ticaret Anlaşması'nın sağladığı karşılıklı tarife indirimlerinin, bu ülkeyle ticaretimizin artmasında itici güç olacağına inanıyorum. Ancak, iki ülke arasındaki dış ticaret rakamları henüz istenilen seviyede değil... Hedef olarak belirlenen 30 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için sadece Türkiye'nin değil, aynı şekilde İran'ın da çaba göstermesi gerekiyor. Özellikle gümrüklerde yaşanan beklemelerin en aza indirilmesi için İran'ın yapacağı düzenlemeler ve bürokrasinin azaltılması, ticaretimizin daha hızlı gelişmesine katkıda bulunacaktır."
Konuşmasında, İran ve diğer ülkelerle olan ticaretin artmasının, bölgede taşımacılık sektörünün de önünü açacağını anlatan Başkan Yücelik, "Erzurum, uluslararası bir kavşak noktasında? Kop ve Ovit tünellerinin tamamlanmasıyla şehrimiz limanlara daha kısa sürede ulaşma imkanı bulacak. Ayrıca, Palandöken Lojistik Köyü'nün faaliyete geçmesiyle ilimiz taşımacılık sektöründe önemli bir merkez haline gelecektir" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.