Gündem Haber Girişi : 01 Mayıs 2014 19:10

ESOB'da Rasim Fırat farkı...

ESOB'da Rasim Fırat farkı...
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 29. Olağan Genel Kurul Kongresini kazanarak yeniden başkanlığa seçildi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - EESOB 29. Olağan Genel Kurul Kongresi dün gerçekleşti. Kongrede mevcut başkan Rasim Fırat ile Hikmet Karaca yarıştı.
Kongreye Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve çok sayıda protokol davetlisi katıldı.
Yapılan genel kurulda 190 oy alan Rasim Fırat, güven tazeledi. Hikmet Karaca'da 93 oy alırken 2 oyda geçersiz sayıldı.
Fırat'ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
"Başkan Rasim Fırat. Yönetim Kurulu Asil: Fatih Çiftçi, Zeki Pınar, İshak Karslıoğlu, Zekai Kaplan, Seyfettin Saka ve Samih Türkan."

FIRAT: SORUNLARI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, geçmişte olduğu gibi yeni dönemde de esnafın hakkını koruyacaklarını söyledi. Geçen yıl yapılan seçimlerde verdiği sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Fırat, "Her odaya eşit davrandık, her odanın hakkını aramak için elimizden gelin yaptık. Herkese eşit mesafede destek verdik. Bu yeni dönemde de böyle olacak. Tüm odalar birlik binamızın içinde bulunuyor. Kirada ödemiyorlar, yakıt parası da vermiyorlar. Bunun için ilçelerde bulunan odalarımıza da söz verdim. Sizin kiralarınızı da birliğimizden ödeyeceğiz dedim. Sözümü tuttum. 2 oda dışında bütün odalara 2 bin lira destek verdik. O iki odamızda talepte bulunmadığı için gerekli desteği veremedik"dedi.

TALEPLERİ HER YERE ULAŞTIRDIK

Esnafın sorun ve taleplerini her yerde yer ortamda dile getirdiklerini de ifade eden Fırat, "Gerek valimize gerekse belediye başkanlarımıza sorunları ilettik. Çözüm için kapılarını çaldık. Önümüzdeki dönemde de sorunlarımıza çözüm üretmek için çalışacağız. Genel kurulumuza katılan Büyükşehir belediye Başkanı Mehmek Sekmen'le görüştüm. Kendisi tüm oda başkanlarımızla bir toplantı yapmak istiyor. İnşallah en kısa sürede biraraya geleceğiz. Orada da sorunlarımızı tartışıp, çözülmesi için taleplerde bulunacağız"diye konuştu. 
Levent AKPINAR/Palandöken
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.