Gündem Haber Girişi : 05 Temmuz 2013 00:46

ESKİ'yi korkutan borç

ESKİ'yi korkutan borç
2014 yılının Mart ayında yürürlüğe girecek olan Büyükşehir Belediye Yasası'yla birlikte ilçelerin su ve kanalizasyon borçları Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne kalacak.
Eksi25haber 2014 yılının Mart ayında yürürlüğe girecek olan Büyükşehir Belediye Yasası'yla birlikte ilçelerin su ve kanalizasyon borçları Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne kalacak. 102 milyon liralık borç karşısında bir hayli tedirgin olan ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, "Sıkıntı giderilmezse iflas bayrağını çekeriz"dedi.

Erzurum İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Mehmet Gök başkanlığında İl Genel Meclisi Salonu'nda gerçekleştirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımlarının izlendiği toplantıda, kurum müdürleri yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıda söz alan Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Remzi Ertek, Büyükşehir Belediye Yasası'yla birlikte ilçe belediyelerinin su ve kanalizasyon borçlarını devralacaklarını belirtti. Bununla ilgili bir araştırma yaptıklarını anlatan Ertek, ilçelerin şebeke suyu yatırımlarından 44 milyon, kanalizasyon yatırımlarından ise 58 milyon lira borcunun bulunduğunu belirtti.

Toplamda 102 milyon lira borç almalarına karşılık söz konusu ilçelerin su ve atıksu gelirlerinin 174 bin lira gelirinin bulunduğuna dikkat çeken Ertek, "İlçelerin geliri 174 bin lira. Toplam borç 104 milyon lira. Bizim İller Bankası payımız 728 bin lira. Yani ilçelerden gelen payla bu 902 bin lira olacak. Ancak giderimiz aylık 3 milyon 350 bin lirayı buluyor. Bizim ESKİ olarak bir idari binamız, depomuz yok. Her alanda sıkıntı içerisindeyiz. Bu dönemde sıkıntı giderilmezse iflas bayrağını çekeriz. İflas bayrağı çekmemek için tedbir alıyoruz." diye konuştu.

Toplam 102 milyon liralık borç karşısında bir hayli tedirgin olan Ertek, iflas bayrağı çekmemek için önlem almaya çalıştıklarını dile getirdi.

ESKİ Genel Müdürü Ertek ayrıca kaçak su kullananlardan şikayet etti. Erzurum'da yapılan bir çok lüks konutta yaşayan zengin insanların kaçak su kullandığını belirten Ertek, "Erzurum adına ben üzülüyor ve utanıyorum" dedi.

"ALLAH HİÇ BİR KURUMA İFLAS BAYRAĞINI ÇEKMEYİ GÖSTERMESİN"

Remzi Ertek'in konuşmalarının ardından söz alan Vali Yardımcısı Mehmet Gök ise, "Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Ancak Allah hiçbir kuruma ifla bayrağını çekmeyi göstermesin"dedi



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.