Gündem Haber Girişi : 13 Mayıs 2014 15:31

Erzurum'un acı kaybı... Nihat Kitapçı'yı kaybettik

Erzurum'un acı kaybı... Nihat Kitapçı'yı kaybettik
Erzurum eski Milletvekili, Sağlık eski Bakanı Nihat Kitapçı, Ankara'da vefat etti.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum eski Milletvekili, Sağlık eski Bakanı Nihat Kitapçı, Ankara'da vefat etti.
Erzurum siyasetinin önemli isimlerinden Nihat Kitapçı, Ankara'da yaşımını yitirdi. Anavatan Partisi iktidarında Sağlık Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı görevlerinde de bulunan Erzurum eski Milletvekili Kitapçı, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 
86 yaşında Hak'ka yürüyen Kitapçı'nın yarın öğle namazına müteakip Kocatepe Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi. 
Kitapçı'nın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Anavatan Partisi eski İl Başkanı Vahit Bingöl, "Önemli bir devlet adamıydı. Dürüstlük timsali, saygıdeğer bir siyasetçiydi. Erzurum için büyük bir kayıp. Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin" yorumunu yaptı.

NİHAT KİTAPÇI KİMDİR?

Ziraat Fakültesi'ni bitirdi  TZDK Erzurum, Samsun ve Ankara Bölge Müdürlükleri, Tek  İşl  Şube Müdürlüğü, Makina İkmal ve Etüd Konstrüksiyon Daire Başkalığı, Erzurum Belediye Başkanlığı, Et ve Balık Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, XVIII  Dönem Erzurum Milletvekilliği ile Devlet, Sağlık Bakanlıkları yapmıştır  Evli ve 2 Çocuk babası.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.