Gündem Haber Girişi : 18 Mayıs 2014 01:49

Erzurum'dan Soma şehitlerine 1200 hatim...

Erzurum'dan Soma şehitlerine 1200 hatim...
Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 301 madenci için okunan hatimlerin duası Ulu Cami'inde yapıldı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 301 madenci için okunan hatimlerin duası Ulu Cami'inde yapıldı.
Erzurum il müftülüğü tarafından organize edilen program çerçevesinde Erzurum genelinde okunan toplam 1200 hatimin duası İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından Ulu cami'de yapıldı. Program vefat eden madenciler için Kur'ân-ı kerim tilaveti ile başladı. Ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Hasan Çınar: " Kazada vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Biz ölümü yok oluş olarak değil ebedi hayatın bir başlangıcı olarak biliriz. Soma'nın dipsiz karanlığında çocuklarının nafakası için hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız cennetin aydınlığına doğru yürümüşlerdir. Peygamber efendimiz göçük altında kalanların şehit olacağını bize haber vermektedir. Rabbim ülkemizi bu tür afatlardan ve belalardan muhafaza eylesin" dedi.
Kur'ân diyarı olan Erzurum'da yirmi dört saat gibi kısa bir zamanda bu kadar çok hatimin okunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren müftü Çınar: "Müslümanlar bir cesede benzer. Birimizin ayağına batan diken diğer Müslümanda acılar meydana getirmelidir. Bu gün Erzurum okuduğu hatimlerle bu duyarlığını ortaya koymuştur." Diye konuştu. Program yapılan dua ile son buldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.