Gündem Haber Girişi : 09 Ağustos 2015 12:46

Erzurum'da STK'lar teröre lanet yağdırdı...

Erzurum'da STK'lar teröre lanet yağdırdı...
Kısa adı ESTP olan ve bünyesinde 69 dernek, vakıf ve sendika bulunan Erzurum Sivil Toplum Platformu'nun Genişletilmiş İstişare Toplantısı yapıldı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Kısa adı ESTP olan ve bünyesinde 69 dernek, vakıf ve sendika bulunan Erzurum Sivil Toplum Platformu'nun Genişletilmiş İstişare Toplantısı yapıldı. 
Türkiye ve Erzurum'da yaşanan olaylar ile terör konularını görüşmek ve değerlendirmelerde bulunmak üzere yapılan genişletilmiş istişare toplantısına Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekilleri; İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu'da katıldı.
Toplantı sonrası terörü kınayan bir açıklama yayınlandı.
GÜVENLİ; "TERÖRLE MÜCADELE SONUÇ ALININCAYA KADAR DEVAM ETMELİ"
Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A.Mustafa Güvenli toplantının açılışında yaptığı konuşmada yürütülen terörle mücadelenin başarıya ulaşması için halka iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.
Erzurum'un terör eylemleri ile ilk defa bu kadar sıkıştırılmaya çalışıldığını söyleyen Güvenli; seçim sonrası yaşanan sürecin çok iyi analiz edilmesi halinde bunun çok net anlaşılacağını belirtti. Seçimden önce başkanlık sisteminin tam anlatılamaması ile yaşanan başarısızlığın, şimdi de terörle mücadelenin anlatılamaması ile yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Başkan Güvenli; Ak Parti Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu'nun toplantıda vereceklerini bilgilerin önemli olduğunu söyledi.
AYDEMİR; "MAZLUMA YUNUS ZALİME YAVUZ OLMALIYIZ!"
Toplantıya katılan Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir konuşmasında şunları dile getirdi;
"Terör, korku ve panik yaratmak istiyor. Bunların benzerlerini daha önce de yaşadık. Hükümetimiz, Çözüm Sürecini hayata geçirirken kardeşlik, barış vurgusunu yapıyordu. Ama terör örgütü bunu devletin hiçbir şeye karışmaması olarak zannetti ve hata yaptı. Biz, millet olarak korkuların esiri değiliz. Etnik unsurları inkar etmeyen, onları 13 yıl içerisinde önceleyen politikalara rağmen bugün yaşananlar gösteriyor ki terör örgütünün Türk-Kürt kardeşliğimizi düşündüğü falan yok. Şiddet ve kandan beslenen bir yapının insani bakış ile olaylara yaklaşmasını beklemek yanlıştır.
Yeni süreçte yanına Paralel Yapıyı da alan terör örgütünün tamamen yok edilmesi için devlet bütün tedbirleri almış durumda ve bunu adım adım uyguluyor.
İmanlı, ihlaslı Kürt kardeşlerimizle bu terör örgütünü aynı kefeye koymadık koymayacağız da. Ak Parti'nin 258 milletvekili tek vücut olmuş ve ortaya koydukları irade ile süregelen mücadele geleneğinin tezahürü olarak aynı şekilde halkın ve güvenlik güçlerinin yürüttüğü mücadelenin yanındadır.
Sürdürülen mücadelede Sivil Toplum Kuruluşlarını bir arada görmek beni memnun etti. Erzurum, mübarek bir beldedir. Bu beldenin insanı binlerce yıldır Türk-Kürt kardeşliğinin en üst düzeyde yaşattı ve yaşatmaya da devam edecek. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize yönelecek her eyleme karşı ilkemiz bellidir. Tarih-i kadimden gelen bir sözümüz var; "Mazluma Yunus, zalime Yavuz" olmaya devam edeceğiz."dedi
TAŞKESENLİOĞLU; "DEVLETİN KUDRET ELİNE MÜDAHALE ETMEYE KALKTILAR"
Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ise konuşmasında şunları dile getirdi;
"Geldiğimiz süreçte; kendi aramızda tek millet olmanın, tek vatan olmanın düşmanları ile; onlara sahip çıkanların arasında çıkan
Türkiye bütçesinin yüzde 35'i terör için harcanmışsa, binlerce şehidimiz olmuş ise bu ayıbın ortadan kalkması gerekiyordu. Terör örgütünün yandaşı olan anlayış en başından beri barış sürecinin karşısında olmuştur.
Ana dilde özgürlük, ana dilde eğitim, bölgede ekonomik kalkınmanın sağlanması, bölgeler arası kalkınmışlığın kalkması ise Ak Parti bunların hepsini yerine getirmiştir. Bunların derdi yaptıklarımızın hiç biri değildi. Dertleri bir bölünmeyi meydanı getirmek. Bunu yapmaya güçleri yetmeyecek. Ektikleri nifak tohumları yeni değil, çok uzun yıllardır bunu hazırlıyorlar.
Ama imanın olduğu yerde, İslam'ın olduğu yerde toplum bunlara teslim olmadı. Ak Parti olarak yürüttüğümüz çalışmalar da halkın yanında durarak PKK'nın saf dışı bırakılmasıdır."
Konuşmasında HDP'nin yürüttüğü politikaları ikiyüzlülük olarak niteleyen Taşkesenlioğlu; "bunlar barışı mı istiyorlar, o zaman çıkıp bunu ilan etmeliler ve örgütü silah bırakmaya çağırmalılar Savaşı destekleyen ve her sözlerinden kan damlayan bu anlayışı Figen Yüksekdağ'ın sözlerinde gördük."
"Bizim sesimizin gücü sivil toplumdan geliyor. Siyaset sivil toplumdan destek almadıkça söylediği her şey kendi tabanına yönelik olur. Son operasyonlarda şu yapılmaya çalışılıyor. Çözüm sürecinin en önemli şartı olan "silahları bırakma" yerine getirilmediği gibi katliam yapacaklarını ilan ettiler. O zaman devletin yürütme organı olan hükümette devletin kudret elini onlara gösteriyor. Dağ kanunları ile sahayı ele geçirmeye çalışanlara karşı bu mücadele sonuna kadar devam edecektir."
"Erzurum'da özellikle Erzurum Sivil Toplum Platformu ve benzeri kuruluşlarla ihya çalışmalarına başlamamız lazım. Bunu başarmamız için el ele vermemiz için vakit geç bile sayılabilir. Bunun için ortak akıl her zaman üstün gelecektir." dedi.
Toplantıya katılan STK başkanları kendi görüşlerini dile getirerek milletvekillerine konu ile ilgili fikirlerini anlattılar.
Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A.Mustafa Güvenli toplantıya iştirak eden milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu'na teşekkür ederek bu tür bilgi alış verişinin devam etmesi gerektiğini vurguladı.
TERÖR OLAYLARI VE ERZURUM İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
1-Yaşanan terör olayları ile "Çözüm Süreci" zarar görmüştür; ama bu süreçten vazgeçilmesi anlamına gelmemeli; yeniden gözden geçirilip daha geniş bir zeminde halkı temsil eden sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalar yapılarak yeniden yapılandırılmalıdır,
2-Terör Örgütüne karşı başlatılan operasyonlar sonuç alınıncaya kadar kararlılıkla devam ettirilmelidir,
3-Terör Örgütü ile mücadele edilirken Kürt Kardeşlerimize zarar verecek her türlü eylemin dışında kalınmalıdır,
4-Terörle mücadeleyi sadece güvenlik güçleri ile yürütmek sonuç getirmeyecektir, bu mücadeleyi sosyal alana da taşımak gerekir,
5-Paralel Yapı ile mücadele de kararlı bir şekilde devam etmelidir,
6-Sivil Toplum Kuruluşları, özellikle halkın değerleri ile ilgili çalışmaları Erzurum'un Güney ilçelerine kaydırmalıdır
7-Koalisyon Türkiye'nin önünü tıkamaktan, zaman kaybından başka bir fayda sağlamayacaktır, erken seçime gidilmelidir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.