Asayiş Haber Girişi : 08 Mart 2017 16:10

Erzurum'da son 24 saatte neler oldu?

Erzurum'da son 24 saatte neler oldu?
İşte Erzurum'da son 24 saatte meydana gelen asayiş olayları...
 EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum'da son 24 saatte meydana gelen asayiş olaylarını siz okuyucularımız için derledik.
BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI...
Erzurum'da 17-19 yaş arası iki grup gençler arasında meydana gelen bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. 
Edinilen bilgiye göre, Erzurum'un Palandöken ilçesinde saat 13. 30 sıralarında meydana gelen olayda; 17- 19 yaş arası iki grup gençler arasında başlayan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Birbirlerine saldıran gençlerden Yusuf B., başından, Burak K., karnından ve Batuhan D., baldırından aldıkları bıçak darbesi sonucu yaralandı. Yaralılar polis nezaretinde hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olayla ilgili polis ekipleri çalışma başlatarak firar eden 4 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

DÖRT BIÇAK DARBESİYLE YARALANDI
Erzurum'da bir kişi, eşinin dayısı ve oğulları tarafından baldırından bıçaklandı. 
Alınan bilgiye göre, Erzurum'un Yakutiye ilçesi Kazım Karabekir Paşa Mahallesi Karskapı Caddesi üzerinde saat 12. 20 sıralarında meydana gelen olayda; S. Ü., yolda yürüdüğü esnada arkasından gelen 3 kişi tarafından baldırına aldığı 4 bıçak darbesiyle yaralandı. S. Ü., olay sonrası ambulansla Palandöken Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olayla ilgili polis ekipleri 3 kişiyi tespit etti ve yakalanmaları için başlattı.
Yaralı S. Ü.'nün ifadesinde, "Eşimle geçimsizliği nedeniyle daha önceden tanıdığım karımın dayısı olan K.A., ile bir kaç kez tartışmam oldu. Olay günü bahse konu yerde K.A., beraberinde oğlu O.A., ve ismini bilmediğim diğer oğlu ile arkamdan gelerek bıçakladılar." dediği öğrenildi.

JANDARMADAN KABLO HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ
Aşkale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri suçlulara göz açtırmıyor. 
Aşkale ilçesine bağlı Bozburun köyü kırsalında telefon tellerini keserek hırsızlık yapmaya çalışan 4 kişi ekipmanları ve kestikleri teller ile kıskıvrak yakalandı.
Günlük normal devriyeye çıkan ilçe Jandarma Komutanlığı Ekiplerinin dikkati sonucu Bozburun köyünde arazide ki ayak izlerini görmesi ve takip etmesi sonucu Telefon direklerindeki telleri kesmeye çalışan 4 kişiyi yakaladı.
İlçe Komutanlığına getirilen ve sorguları yapılan O.Ö, M.A, Y.T, ve E.T. adliyeye sevk edildi. Mahkeme O.Ö, M.A hakkında tutuklama kararı vererek şahısları Erzurum Cezaevine gönderirken 18 yaşından küçük olan Y.T ve E.T serbest bırakıldı.

SAHTE POLİS VATANDAŞI DOLANDIRIP ALEM YAPTI
Sahte polis, savcı ve jandarmalara yönelik Adana merkezli başlatılan ve 15 ilde yapılan operasyon sonrası tutuklanan bir kişinin, cep telefonundan vatandaşı dolandırdıktan sonra alem yaptıkları ve dolandırdıkları insanlarla dalga geçtikleri görüntüler ortaya çıktı. 
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Savcılığından aldıkları talimat doğrultusunda kendisini polis, savcı ve jandarma olarak tanıtan şahıslara yönelik 15 ilde şafak vakti operasyon yaptı.
Adana merkezli İstanbul, İzmir, Gaziantep, Konya, Kocaeli, Diyarbakır, Mersin, Şanlıurfa, Denizli, Adıyaman, Erzurum, Ordu, Kırşehir ve Çankırı'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda vatandaşın biriktirdiği para ve altınları alan 91 şüpheli yakalandı.
"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt menfaatleri doğrultusunda suç işlemek, başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak, nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemleri ve bankaları aracı kılmak suretiyle dolandırıcılık ve kişisel verileri izinsiz kopyalamak ve kullanmak" suçlarından adliyeye sevk edilen 91 kişiden 43'ü tutuklanırken, 15 kişiye ise adli kontrol şartı uygulandı.
Bu arada, operasyonda yakalanan zanlıların, vatandaşları dolandırdıktan sonra elde ettikleri paralarla alem yaptıkları görüntüler ortaya çıktı. Cep telefonlarına çekilen görüntülerde 6 kişi tarlanın ortasına kurdukları içki masasında bir taraftan yemeklerini yerken diğer taraftan oyun havası eşliğinde göbek atıyor. Dolandırıcılık suçundan tutuklanan Cumali A.'nın çektiği görüntülerde, bir başka şahsın çatalı mikrofon gibi tutup, dolandırıldıktan sonra basın mensuplarına haber yaptıran vatandaşlarla dalga geçtikleri görüldü. Dolandırıcılardan bir kişinin ise, "Adana'dan gelen kontörcü Cumali çok namusludur. Biz vatandaşın donunu bile alırız" diyerek bağırması da görüntülerde yer aldı. Görüntüyü çeken Cumali A. ve görüntüdeki bir kişi operasyon sonrası tutuklandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.