Gündem Haber Girişi : 20 Kasım 2014 15:17

Erzurum'da evi basıp, yaşlı adamı kurşuna dizdiler...

Erzurum'da evi basıp, yaşlı adamı kurşuna dizdiler...
PKK'lı teröristlerin köye indiğini jandarmaya ihbar eden vatandaş, dün gece evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - PKK'lı teröristlerin köye indiğini jandarmaya ihbar eden vatandaş, dün gece evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırının PKK'lı teröristlerce yapıldığı iddia edilirken, Erzurum Valiliği, "Şu an saldırı için terör veya terör değil diyemiyoruz. Tahkikat devam ediyor" açıklaması yaptı
Erzurum'un Tekman İlçesi'ne bağlı Hacıömer Köyü'nde yaşayan 76 yaşındaki Mustafa Bingöl, bir süre önce jandarma karakoluna giderek, "Teröristler köye geliyor ve zorla bize iş yaptırıyorlar" diye ihbarda bulundu. Teröristleri ihbar eden Mustafa Bingöl, dün gece evini basan silahlı bir grup tarafından hunharca katledildi. Erzurum Valiliği, saldırının terör olayı olup olmadığıyla ilgili net bir açıklama yapmaktan kaçındı. Tekman ilçesine 31 kilometre uzaklıkta bulunan Hacıömer Köyü'nde Mustafa Bingöl'e ait evi 6 kişi oldukları tespit edilen silahlı bir grup bastı. Gece saat 01.00 sıralarında yaklaşık 3 hafta önce "PKKlılar köye geliyor, bize zorla iş yaptırıyorlar" ihbarında bulunan Mustafa Bingöl'ün evinin kapısını çalan ve PKK'lı oldukları tahmin edilen silahlı kişiler, kapıyı açan yaşlı adamı kurşun yağmuruna tuttular. Mustafa Bingöl, olay yerinde yaşamını yitirirken, saldırı esnasında evde bulunan Bingöl'ün 3 torunu ve gelini, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Hacıömer Jandarma Karakolu'ndaki ekipler, saldırının gerçekleştirildiği eve kısa süre içerisinde ulaştı ancak saldırganlar gece karanlığından faydalanarak kayıplara karıştı. Saldırıyla ilgili olarak Erzurum Valiliği'nden, olayın bir terör olayı olup olmadığının tüm yönleriyle araştırıldığı açıklandı. Valilik açıklamasında, "Bir vatandaşımızın yaşamını yitirdiği olayla ilgili terör ya da terör değil gibi bir değerlendirmede bulunmamız şu aşamada mümkün değil. Tahkikat tüm yönüyle sürdürülüyor" denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.