Gündem Haber Girişi : 19 Kasım 2013 00:49

Erzurum'da elektrik borcunu ödemeyen 5 bin abone icraya verildi

Erzurum'da elektrik borcunu ödemeyen 5 bin abone icraya verildi
50 bin borçlu elektrik abonesinin 5 bini Erzurum İcra Mahkemelerine verildi.
 Cem BAKIRCI'nın özel haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM - Özelleştirme kapsamında Kiler Holding ve Çalık Enerji Grubunun ortaklığı ile satın alınan ARAS Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin icralık olan 50 bin borçlu elektrik abonesinin 5 bini Erzurum İcra Mahkemelerine verildi. Palandöken'in sorularını cevaplandıran Erzurum Ak Parti Milletvekili Muhyettin Aksak ise, "Vatandaşımızın mağdur etmeden taksitlendirerek alacakların taksit edilme yoluna gidilmesi gerekir."dedi

50 BİN ABONE BORÇLU, 5 BİNİ İCRA İŞLEMİNE BAŞLANDI

Palandöken Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre, Erzurum'da şu anda ARAS Elektrik Dağıtım Şirketi'nin işleminde bulunan 50 bin abonesinden 5 bin abone dosyası Erzurum İcra Müdürlüklerinde işleme konuldu. Alacağı bulunan kurum, aboneler hakkında işlem başlattı.

"BORÇLU ABONELERE SAHİP ÇIKILSIN"

Elektrik borcu yüzünden icralık olan Erzurumlu esnaf ve konut sahibi vatandaşlar ise,"Kurum Yetkililerden abone borçlarımızın bir an önce taksitlendirilmesini istiyoruz. " dediler.

AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ AKSAK,"TAKSİTLENDİRİLMESİ GEREKİR"

Konuyla ilgili Palandöken'in sorularını cevaplandıran Erzurum Ak Parti Milletvekili Muhyettin Aksak," Vatandaşımızın mağdur etmeden taksitlendirerek alacakların taksit edilme yoluna gidilmesi gerekir. Bu sorunun topluca tahsil edilmesi ister istemez insanımızın mağduriyetine yol açar. Karşılıklı borçlu ile kurum- şirket karşılıklı anlaşma sağlayarak tahsil yoluna gidilmesine gerekir. "

PERSONEL ARTIK, PERFORMANS VE YENETEĞE GÖRE ÜCRET ALACAK

Yeni şirkette görev yapan ve emeklilikleri dolan personelin emekli ücretleri ödenerek gönderilirken, bir kısım personel ise resmi kurum ve kuruluşlara geçiş yaptı. Hali hazırda çalışan kadrolu elektrik işçileri, elektrik arızada çalışan ve temizlik firması adına çalışan taşeron işçileri için umut verici sözler kaydedildi. Çalışanların performansa ve kişisel yeteneğe göre ücret alacaklarını belirten Şirket yetkilileri, devir sözleşmesi imzalandıktan sonra kendileriyle çalışacak personelin maddi kayba uğramayacaklarını sözlerine ekledi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hakan altun 24 Aralık 2013 21:09

    sahipsiz devlet batmaya haktır.şuraya bak zengin çalık grubu yine memura fakire fukaraya bir darbe vuruyor.yok be benim gibi bu işi dile getiren millet uyumaya endekslenmiş uyanma zamanına daha var .

  • ismail 19 Kasım 2013 12:49

    güney doğudaki vatandaşların borçlarını silerken,erzurumdaki vatandaşları icraya veriyorlar...neden? neden mi arıyorsunuz.VATANIMIZI TOPRAĞIMIZI AYYILDIZIMIZI canımızdan çok sevdiğimiz için....................