Kültür Sanat Haber Girişi : 19 Şubat 2014 15:17

Erzurum'a İglo kafe...

Erzurum'a İglo kafe...
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum'da Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezinde çalışmalar yapmaları için Andorra'dan getirttirilen özel teknik ekip, Türkiye'nin en büyük İglo kafesini yapmak için kolları sıvadı.
Levent AKPINAR'ın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum'da Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezinde çalışmalar yapmaları için Andorra'dan getirttirilen özel teknik ekip, Türkiye'nin en büyük İglo kafesini yapmak için kolları sıvadı. 
Daha çok Sibirya'da Eskimoların kullandığı İglo Kafe Türkiye'nin sayılı kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken'e yapılıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Andorra'dan getirilen özel ekip 6 metre yüksekliğindeki kafe için kolları sıvadı. Kardan ev (İglo) Konaklı'ya görsel bir güzellik katmasının yanı sıra kafe olarak da hizmet verecek.
İglo kafenin tamamlanmasından sonra Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın katılımıyla hizmete açılacağını belirten Andorralı teknik ekipten Christion Batailla, "İglo Kafe ilk olarak bizim ülkemiz Angola'da yapılmış. Biz de Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezinde çalışmalarda bulunmak üzere Erzurum'a geldik. İglo kafeyi de yakın zamanda bitireceğiz" dedi.
Bataille, ayrıca İglo Kafe'nin 6 mettre yüksekliğinde ve 3 odadan oluşacağını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.