Spor Haber Girişi : 24 Ocak 2016 17:58

Erzurum'a Curling şoku...

Erzurum'a Curling şoku...
Dünya Curling Federasyonu'nun (WCF) Erzurum'da yapılması planlanan 2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nı terör nedeniyle Türkiye'den aldığı belirtildi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Dünya Curling Federasyonu'nun (WCF) Erzurum'da yapılması planlanan 2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nı terör nedeniyle Türkiye'den aldığı belirtildi. 
2016 yılının mart ayında Erzurum'da yapılacağı duyurulan 2016 Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nı öncesi Türkiye'ye kötü haber geldi. Dünya Curling Federasyonu, Türk yetkililere yazı göndererek Türkiye'den şampiyonanın terör nedeniyle alındığını bildirdiler.
Bu karar, hazırlıkların son aşamaya geldiği Erzurum'da ve curling camiasında büyük şoka neden oldu.
MİLLETVEKİLİ AYDEMİR'DEN SERT TEPKİ
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum'da yapılması planlanan 2016 Dünya Gençler Curling şampiyonası'nın Dünya Curling Federasyonu (WCF) tarafından iptalini yanlış bir karar olarak değerlendirerek, "Gerek Türkiye ve gerek Erzurum'da güvenlik açısından hiçbir sorun yokken, şampiyonanın iptal edilmesi tamamen siyasi bir yaklaşımdır." dedi. 
ERZURUM HUZUR KENTİDİR
Erzurum'un Türkiye'nin en güvenli ve huzurlu kentlerinin başında geldiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, "Bu sportif yolla bir karalama operasyonudur. Erzurum İskoçya'dan sonra Dünya'nın en mükemmel 2'inci Curling tesislerine sahiptir. Güvenlik açısından da hiçbir zafiyet ve sorun yaşanmamaktadır. Buna rağmen Dünya Şampiyonasının iptali anlaşılır değildir ve hiçbir gerekçe bu yanlış kararı mazur gösteremez." diye konuştu.
KARAR YENİDEN ELE ALINMALIDIR
Dünya Curling Federasyonu (WCF)'nin kararı yeniden gözden geçirmesini, Türkiye'ye temsilci göndererek gerekli gözlem ve incelemeleri yapmasını isteyen Milletvekili Aydemir, "Kararda ısrar hem Türkiye'ye hem de Kış Sporlarında bir Dünya kenti olan Erzurum'a haksızlık olacaktır. Erzurum Dünya Şampiyonasına her açıdan ev sahipliği yapacak durumdadır ve hazırdır." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.