Gündem Haber Girişi : 15 Şubat 2016 16:31

ERVAK Başkanı Güzel'den 16 Şubat açıklaması...

ERVAK Başkanı Güzel'den 16 Şubat açıklaması...
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, Erzurum'un düşman işgaline uğramasının 100. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Cumhuriyeti kuran Erzurum, coğrafi ve stratejik açıdan Anadolu'nun kilidi konumundadır"dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, Erzurum'un düşman işgaline uğramasının 100. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Cumhuriyeti kuran Erzurum, coğrafi ve stratejik açıdan Anadolu'nun kilidi konumundadır. Bu özelliğinden dolayıdır ki Erzurum, devamlı hasım ülkelerin hedefinde olmuş defalarca İşgale uğramış, karanlık günler geçirmiştir" dedi. 
"Akif'in 'Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal' mısrasına yürekten 'Amin' derken, ülkesi ve bayrağı uğrunda şehit olan ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, 'Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkalar çizer' ilkesini bir kez daha hatırlatıyoruz" diyen ERVAK Başkanı Güzel, "Erzurum karanlık günlerin sonuncusunu 16 Şubat 1916'da Rus istilasıyla yaşamış bu acı dolu günler 12 Mart 1918'de Kazım Karabekir Paşa komutasındaki şanlı ordumuzun şehri işgalcilerden kurtarması ile son bulmuştur. Bu iki yıllık işgal sırasında Erzurum'un yaşadığı çileli ve ıstıraplı günler, yüce Türk milletinin hafızalarından silinmemiştir. Şehrin Ruslara teslim edildiği o karanlık günler üzerinden 100.yıl geçmiş bulunmaktadır. Tarih, bize; "Geçmişi unutanlar gelecekte aynı şeyleri tekrar yaşamak zorunda kalırlar" mesajını iyi okumamız gerektiğini hatırlatmaktadır. Aradan geçen bir asırlık zamana rağmen sınırlarımızın ötesinde ve ülkemizde cereyan eden olaylar, kara günleri tekrar geri getirme hesaplarının yapıldığını göstermektedir. Kanla irfanla kurmuş olduğumuz devletimizin varlığına yönelik her türlü tehdide karşı koyabilmemiz, geçmişte yaşananlardan ders çıkarıp, geleceği iyi okumakla mümkün olabilir." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.