Gündem Haber Girişi : 14 Şubat 2018 14:09

Ergüney’den Ilıcalı’ya “yerli otomobil” teşekkürü…

Ergüney’den Ilıcalı’ya “yerli otomobil” teşekkürü…
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Zafer Ergüney, yerli otomobil şarj ünitelerinin Erzurum’da üretilmesi noktasında gösterdiği çabadan dolayı AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’ya teşekkür etti.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyerek, Yerli Otomobil’in şarj ünitelerinin Erzurum’da üretileceğini ve ilgili firmanın bu konuda yönetim kurulu kararı aldığını açıklayan Mustafa Ilıcalı’nın, Otomobil üretimine de Erzurum’un talip olduğunu açıklaması kentte büyük sevinç yarattı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Zafer Ergüney, Başta lojistik ihtiyaç olmak üzere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek“ Sayın vekilimiz bizlerin sesi olmuştur. Kendisine teşekkür ediyoruz bu vesile ile Erzurum OSB sanayicileri adına, yetki ve sorumluluk alanımız içerisinde, hem şarj ünitelerinin hem otomobilin bütün parçalarının üretilme aşamasından lojistik ihtiyacına, ürünün nakliyesinden istihdam konusuna kadar elimizden gelen desteği vereceğimizi bir kez daha belirtiyoruz” dedi.

 Ergüney şunları söyledi;

“Sayın vekilimiz Mustafa Ilıcalı’nın 12 Şubat’ta TBMM’deki basın toplantısında vermiş olduğu haber, yerli otomobilin Erzurum’da yapılması hususunda bizleri tekrar heyecanlandırmıştır. Vekilimiz şarj ünitelerinin Erzurum’da üretileceğini, ilgili firmanın bu konuda yönetim kurulu kararı aldığını kamuoyuna bildirmiştir. Ardından otomobilin üretim yerinin henüz netleştirilmediğini, otomobilin şehrimizde yapılmasına Erzurum halkı olarak talip olduğumuzu belirtip, bizlerin sesi olmuştur.

Daha önceden hem medyada hem de Cumhurbaşkanı’mıza yazdığımız ve oldukça olumlu karşılanan mektupta, bu konuda yapılacak her girişimin arkasında, her adımın yanında olacağımızı beyan etmiştik. Erzurum’un da buna ne kadar hazır olduğunu gözlemlerimizle beraber aktarmıştık.

Şimdi, sayın vekilimiz Mustafa Ilıcalı’nın Meclis’te yapmış olduğu toplantıda dile getirdiği yerli otomobil fabrikasının Erzurum’da yapılması talebine Erzurum OSB sanayicileri adına, yetki ve sorumluluk alanımız içerisinde, hem şarj ünitelerinin hem otomobilin bütün parçalarının üretilme aşamasından lojistik ihtiyacına, ürünün nakliyesinden istihdam konusuna kadar elimizden gelen desteği vereceğimizi bir kez daha belirtiyoruz”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.