Politika Haber Girişi : 29 Ekim 2015 00:37

Erdoğan'dan PYD'ye: Gereğini yaparız

Erdoğan'dan PYD'ye: Gereğini yaparız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PYD'ye gözdağı vererek, "Kanton kurma çalışmaları sürerse gereği neyse yaparız." dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 TV ve 360'ın ortak hazırladığı programa konuk oldu. Erdoğan, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, PYD'nin kanton kurma çalışmalarının devam etmesi halinde gereğinin yapılacağını söyledi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Yola çıktığım andan itibaren 'farklı bir Cumhurbaşkanı' demiştim. Bu makamlara halk hiç bir zaman çıkamamıştır. Zaman olmuş kılığından kıyafetinden engellemeler olmuş. Sakalına bıyığına takılmışlar. Bu ülkede milletvekilleri eşleriyle Cumhurbaşkanlığı'na çıkmaz durumdaydı.

"ALÇAKLAR, CANİLER"

Bugünkü görüşme için de bini aşın vatandaşımız bizimle birlikte oldu. 29 Ekim resepsiyonu şeklinde aralarında dolaşırken, 'biz buralara görecek miydik?' dediler. Cumhurbaşkanımız 'bu altınlar nerede?' diye sordular. Bunlar bir ambulansa kurşun sıkacak kadar hainler, alçaklar, caniler. Terörün de bir namusu olsun, ama bunlarda bu da yok.

"OPERASYONLAR 1 KASIM'DAN SONRA DA SÜRECEK"

"Terörle mücadele kısa soluklu değildir. Olay sadece bir PKK, bir DAİŞ bir DHKP-C olayı değildir. Bunlar kolektif hareket etmekteler. Bu operasyonlar kararlı bir şekilde devam edecektir. 1 Kasım için diyenler oluyor. 1 Kasımın neticesi ne olursa olsun bu operasyonlar halkımızın huzurunu yakaladığı ana kadar devam edecektir. Devlet bunun için var. Bununda gereği neyse devlet bunu yapacaktır.

"KİMİ KANDIRIYORLAR"

'Karşı taraf barış istiyor' diyorlar. Bunların barışla falan alakası yok bunlar kimi kandırıyor. Batı'ya geldiğinde barış diyeceksin. Doğu'da tehdit edeceksin. Orada insanları tehdit ediyorlar. Böyle mi barış olur? Ankara Garı'nın önündeki olay; Savcılık açıklama yaptı. Bizim bu açıklamadan bir şeyleri görmemiz lazım. 1 Kasım'daki seçimi nasıl gölgeleriz hedefindeler. 6-7-8 Ekim'de olduğu gibi 'dökülün sokağa' dediler. Taktikler aynı. Biz bir şey söylüyoruz: Terör çeşidi ne olursa olsun karşıyız. Biz Batı gibi "Senin terörün iyi bizimki kötü demiyoruz.

"ASKERİMİZ ANINDA İŞİ BİTİRDİ"

Geçenlerde ne oldu? PYD Fırat'ı geçmek istedi. Askerimiz hemen anında işi bitirdi. Bu bir uyarıdır. Kendine çeki düzen ver. Bunu farklı yerlerde de yapmaya çalışırsan, gereğini orada da yaparız. Türkiye'nin kimseden izin almaya ihtiyacı yok. PYD, kanton olarak ilan etti. Bu iş bu kadar kolay mı? Kanton kurma anlayışı sürerse gereği neyse yaparız.

TÜRKİYE'NİN PYD OPERASYONU

Kuzey Irak'ta yaşananı, Kuzey Suriye'de yaşamak istemiyoruz. PYD, Araplara ve Türkmenlere etnik temizlik yapıyor. Bizim buna müsaade etmemiz mümkün değil. Şuan hassas koridorlar var, bu koridorları kontrol altında tutuyoruz. Bu sınırın, içinde ve dışında bize tehdit olacak ne varsa gereğini yaparız. Malum partinin kampanyasını Obama'nın ekibi yapıyor. Diyorlar ki, "adam barış diyor, siz niye aynı şekilde karşılık vermiyorsunuz". "Barış" diyen kişi 6-8 Ekim olaylarında milleti sokağa döken kişi değil mi? 50 kişinin ölümüne sebep olan kişi değil mi? Siz böyle bir kişinin sözüne nasıl inanacaksınız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.