Politika Haber Girişi : 05 Aralık 2013 18:12

Erdoğan 21 İlin Belediye Başkan Adayını Açıkladı

Erdoğan 21 İlin Belediye Başkan Adayını Açıkladı
Başbakan Erdoğan İstanbul'da partisinin Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı'nda 21 ilin belediye başkan adayını açıkladı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Başbakan Erdoğan bugün İstanbul'da, büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti İstanbul için bir kez daha Kadir Topbaş'ı aday gösterdi. Salonda 'Her yer Tayyip, her yer Erdoğan' sloganları atıldı.

Erdoğan'ın açıkladığı adaylar;

BAYBURT: Belediye başkan adayı Mete Memiş

SİNOP: Belediye başkan adayı Hamza İnce

YALOVA: Belediye başkan adayı Yakup Koçal

KIRIKKALE: Belediye başkan adayı Mehmet Saygılı

NEVŞEHİR: Belediye başkan adayı Hasan Ünver

SİİRT: Belediye başkan adayı Ali İlbaş

NİĞDE: Belediye başkan adayı Faruk Akdoğan

KIRKLARELİ: Belediye başkan adayı Selahattin Minsolmaz

EDİRNE: Belediye başkan adayı Ahmet Günşen

MUŞ: Belediye başkan adayı Feyat Asya

YOZGAT: Belediye başkan adayı Kazım Arslan

ÇANAKKALE: Belediye başkan adayı Mehmet Daniş

ÇORUM: Belediye başkan adayı Muzaffer Külcü

ELAZIĞ: Belediye başkan adayı Mücahit Yanılmaz

MARDİN: Belediye başkan adayı Mehmet Vejdi Kahraman

TEKİRDAĞ: Belediye başkan adayı Mustafa Yel

SAKARYA: Belediye başkan adayı Zeki Toçoğlu

BAlikeSİR: Belediye başkan adayı Ahmet Edip Uğur

KOCAELİ: Belediye başkan adayı İbrahim Karaosmanoğlu

BURSA: Belediye başkan adayı Recep Altepe

İSTANBUL: Belediye başkan adayı Kadir Topbaş

Konuşmadan satırbaşları;

Birazdan isimlerini açıklayacağımız ve kendilerini tanıtacağımız tüm yol arkadaşlarımla inşallah şehirlerimizde yeni bir dönemi başlatmış olacağız. Şimdiden belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyorum. İki kez grup toplantımızda, bir kez il başkanları toplantımızda, biri Muğla'da toplamda 47 ilin adaylarını açıklamış oluyoruz. Bugün açıklayacağımız adaylarla birlikte 68 adayın tanıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Geriye 13 ilimiz kalıyor. Bu 13 ilimizi de en kısa zamanda belli bir takvim içinde kamuoyuna duyuracağız.

"AK PARTİ LAFLA SEÇİME GİRMİYOR"

Seçimlere belediyecilik alanlarındaki yıllara ait tecrübemizle giriyoruz bu seçimlere. bizi bizden ziyade anlatacak ederlerimizle plan ve projelerimizle giriyoruz. AK Parti lafla seçime girmiyor. Projeleriyle seçime giriyor. Ak Parti demokrasinin yerelde başladığına inanmış yerel yola çıkarak geneli hatta yeryüzünü insanlığı kucaklayan anlayış sergileyerek yola devam etmiştir. Bizim 1994'ten itibaren eşsiz İstanbul tecrübemiz var. AK PArti çatısı altında oluşan tecbüreden istifade ediyor birikimleri paylaşarak el ele omuz omuza en kaliteli hizmeti sunuyoruz. Ak Parti'nin belediyecilik anlayışıyla kimse ama kimse yarışamaz.

"BİZİM NAZARIMIZDA HİZMET KAPISIDIR"

Sorunlara çözüm üretme hızlı neticeler alma projeler geliştirme hiçbir siyasi parti Ak Parti ile aynı kulvarda yarışamaz. Kardeşlerim belediyecilik diğerlerinin nazarında rant kapısı olabilir. Bizim nazarımızda sadece millete hizmet kapısıdır.

"BİZİM AMACIMIZ CEP DOLDURMAK DEĞİL"

Bizim amacımız eşinin dostunun akrabasının cebini doldurmak değil, milletin hazinesini doldurmaktır. Eğer biz yöneticiliği yönetimi cepleri doldurmak olarak telakki etseydik, soruyorum bu güne kadar devraldığımız okullar ve derslik sayısını bir kat artırabilir miydik? Soruyorum... Kitabı bile bulamayan yavrularımıza her eğitim öğretim yılında sıralarının üstüne ücretsiz olarak kitaplarını koyabilir miydik? Soruyorum sizlere, göreve geldiğimizde 45 liracık burs alan gençlerimize acaba 280 artı 200 480 lira burs veya kredi verebilir miydik?

"DEVLETİ RANT KAPISI OLARAK GÖRSEYDİK.."

Devleti bir rant kapısı olarak görmüş olsaydık, Fatih projesi denilen akıllı tahta ve tablet bilgisayara geçebilir miydik? Soruyorum sizlere ilkokullarda yavrularımızın kız ve erkek, onlara dahi kalkıp kredi veya burs gibi parasal destek verebilir miydik? İşte bunlar hazineyi ne kadar güçlendirdiğimizin işaretidir.

"NASIL OLDU BUNLAR?"

Sağlıkta acaba hazine boş olsaydı, tamtakır olsaydı bizler kalkıp da ülkenin 81 vilayetine bu dev hastaneleri inşa edebilir miydik? Şu anda bütün hastaneleri, özelde ve devlette halkının emrine acaba biz nasıl verdik? Bütün vatandaşlarım istediği hastaneye gidebiliyor mu? Nasıl oldu bunlar? Bütün bunların yanında yeri geldiği zaman hastasını yurt dışına dahi gönderebilen bir Türkiye var. Böyle bir noktaya geldik.

"CEBİNİ DOLDURAN BİR İKTİDAR OLSAYDIK.."

Adalet sarayları, emniyet sarayları... Bitmedi... Soruyorum.. Göreve geldiğimiz 6 bin 100 km duble yol olan ülkemize şu ana kadar 17 bin kilometre duble yol ilave ettik, bunlar neyle oldu? Eğer cebini dolduran bir iktidar olsaydı bunları yapabilir miydi?

Enerjide dağ taş demeden elimizin kolumuzun ulaşmadığı yer kaldı mı? Hala devam ediyoruz. İşte buyrun Marmaray gibi dev bir proje, güven temin ettiği için, teminatı olan bir Türkiye'de yapılıyor. 3. Köprü yapılıyor. Hemen Marmaray'ın güneyinde çift tüplü, otomobillerin geçeceği yeni bir tüpgeçit daha yapılıyor.

"KOKUŞMUŞ BİR CHP ZİHNİYETİ VARDI"

Şu an içinde bulunduğumuz yer.. Buranın temelini ben attım, açmak Kadir beye nasip oldu. Buralar mezbahaneydi. İşte AK Parti belediyeciliği bu. Sonra Haliç... Boğazın suyunu dağları delerek Haliç'e aktardık. Artık biz kokan bir CHP zihniyetinden pırıl pırıl bir Haliç'i meydana getirdik. Bizden önce CHP zihniyeti belediyedeydi. O zaman kokuyordu. Kokuşmuş bir zihniyet vardı. Şimdi herkes burada balık avlıyor, yeri gelince yüzüyorlar. Şimdi burada artık bir tenezzüh mekanı oluştu.

"HERKES DOĞDUĞU İLDE ÜNİVERSİTE OKUYOR"

Hakkari'deki kardeşimiz eskiden ben ne olacağım diye düşünüyordu. Ama şimdi Hakkari üniversitesinde okurum, Alparslan Üniversitesi'nde okurum diye düşünüyor. Bir çok şehirlerde 20 yıla ulaşan belediyecilik tecrübemiz arkasında sayısız eserler bırakmıştır. Biz herşeyi insan için yaptık öyle yapmaya da devam edeceğiz. İnsanımızı daha huzurlu hale getirecek ve kalıcı huzurla buluşturacağız. Çevreyi, hayvanları, akarsuları, tabii hayatı muhafaza edeceğiz. Şehri ve tabiatı iç içe yaşayan bir varlık olarak daha da yücelteceğiz.

"BİZİM NESLİMİZ YIKIMLARIN ŞAHİDİ OLDU"

Değerli aday arkadaşlarım. Bakınız, biz sadece bugüne karşı sorumlu değiliz. Biz sadece bugünün şehirlerine, insanına karşı sorumlu değiliz. Bizler bugünden yarını inşa ve imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Bugünden öyle adımlar atmalıyız ki yarınlar aydınlansın. Öyle izler bırakmalıyız ki o izler yarınları bina etsin. Bizim neslimiz maalesef yıkımların şahidi olmuş bir nesildir. Biz şehirlerin yıkıldığına şahit olduk. Yüreklerin yıkıldığına şahit olduk. Tarihi eserlerin estetiğin yıkıldığına şahit olduk. Kültür ve medeniyetimizin yıkıldığına şahit olduk. Hem yerelde hem hükümet olarak Türkiye genelinde var gücümüzle yıkımları durdurmanın tahribata son vermenin yozlaşmanın önüne geçmenin mücadelesini verdik. Şu andan itibaren yapıma inşaya adeta yeniden bir dirilişe ağırlık vermek, yıkıma değil yeniden inşaya ve ihyaya şahit olmalarını tesis etmek zorundayız. Yani 30 Mayıs bir milad olmalıdır Türkiye ve Türk milleti için.

SAİD NURSİ'DEN ALINTI

Bir büyük mütefekkir Said Nursi çok anlamlı bir ilkeyi ortaya koymuş. Güzel gören, güzel düşünür, güzel düşünen hayatından zevk ve lezzet alır. Evet hayat kadar, hayata bakışımız kadar şehirlere bakışımız da bu güzel sözün ihtiva ettiği anlam kadar yükselmelidir. Hem vücut hem gönül gözüyle baktığımızda içimizi ferahlatan bir çevre inşa etmek en önemli hedefimiz olmak zorundadır. Çocuklarımız sokağa çıktıklarında ruhlarını incitecek en küçük bir çirkinliğe şahit olmasınlar. Kadınlar sokağa çıktıklarında güvenlerini zedeleyecek en küçük bir olumsuzlukla karşılaşmasınlar. Yaşlılar da sokakta evlerdeki gibi kendilerini huzur içinde hissetsin.

"BÜTÜN GERÇEKLER ORTADA"

Bizden önce gelenlerin hiçbiri raylı sistem inşa edemedi bu ülkede. 10. Yıl marşını okurlar. 10 Yıl marşı okuyarak raylı sistem inşa edilmiyor ki? Ne yaptın onu söyle. Bu ülkeyi demir ağlarla ören biziz biz. Onlar laf üretti biz ise icraat. Bütün gerçekler ortada. Toplu taşımayı en modern anlamda şehirlerimize taşıyacağız. Ben belediye başkanı iken Macarların otobüsleri vardı. Berbat bir haldeydi. Biz bunları değiştirdik. Mercedesleri falan getirdik. Toplu taşımada özellikle metrobüs sistemiyle çok farklı bir toplu taşıma kültürü gelişti. Bunu inşa etmek Kadir beye nasip oldu, bunu başardı. Otomobiller ve motorlu araçlardan ziyade şehirleri yaşlılar, kadınlar, engelliler yani insan için tasarlayacağız. Otomobillerin kolayca gelip geçeceği değil, insanların geçeceği, makinenin değil insanın merkeze alındığı bir şehir tasarlayacağız.

"İSTANBUL DÜNYAYA İLHAM VEREN ŞEHİR"


İstanbul bir şehir sıfatıyla o şehir içinde yaşayan insanlarıyla şehri inşa eden ve şehrin inşa ettiği sakinleriyle her zaman bir kutup yıldızı olmuştur. Bugün de 20 şehre ev sahipliği yapıyor. Birazdan bu 20 şehrin üçer dakika özet görüntülerini göreceğiz. Kampanyalar boyunca hizmetlerimizi bütünüyle o illerde halklarımıza izleteceğiz. İstanbul bu ülkede 81 vilayetin özetidir. İstanbul İstanbul olduğu kadar Siirt, Mardin, Adana, Ankara, Samsun, İzmir ve Edirne'dir. Sadece 80 vilayete değil, dünyanın bütün şehirlerine de ilham ve esin kaynağıdır. İstanbul bizim millet olarak medeniyet tasavvurumuzun nüvesi olduğu kadar ülke olarak da en büyük değerimiz ve hazinemizdir. İstanbul nice şehirlere ve medeniyetlere öncülük ettiği kadar AK Parti'nin ilke ve ideallerini proje ve hedeflerini de şekillendirmiş ve bize istikamet çizmiştir. İstanbul almaz, herkese cömertçe zenginliğini ve ilhamını verir. İstanbul'a hizmet etmek 80 ilin tamamına hizmetkar olmaktır. İstanbul'un büyümesi Türkiye'nin büyümesi demektir. İşte onun için İstanbul önemlidir.

"EN BÜYÜK BAŞKAN BİZİM BAŞKAN"

Program için İstanbul ile birlikte Marmara bölgesindeki diğer illerden gelen AK Partililer, saat 10.30'dan itibaren Haliç Kongre Merkezine gelmeye başladı. Saat 11.00'den ise sonra salon tamamen doldu. Bir o kadar partili de salon dışında kaldı. İstanbul dışındaki illerden gelen partililer sık sık başkanlar lehine "En büyük başkan bizim başkan" diye slogan attı. Salonun en dikkat çekici yanı ise Topbaş ailesine 2 sıra koltuk ayrılması oldu.

"HER YER TAYYİP, HER YER ERDOĞAN"

Haliç Kongre Merkezi hınca hınç doldu. Koridorlarda bile yer kalmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş salona yoğun alkış arasında girdi. Salonda 'Her yer Tayyip her yer Erdoğan' sloganları atıldı.

'Kalkın uşaklar kalkın' şarkısıyla herkes yerinde halay çekildi.

Kaynak: Haberler.com

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.