Gündem Haber Girişi : 11 Mayıs 2015 03:12

Erdoğan: Ben olsam iade etmezdim

Erdoğan: Ben olsam iade etmezdim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika'da Gençlik Buluşmasında konuşu. Erdoğan "Ben Diyanet İşleri Başkanı'nın yerinde olsam kesinlikle o arabayı iade etmezdim" dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Avrupa'daki Türk vatandaşların, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmetlerini çok iyi bileceğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:
"Rusya'daki, Orta Asya'daki, Kafkasya'daki kardeşlerimiz, Diyanet'in oralardaki hizmetlerine gayet yakından şahit. Çıkmışlar, Diyanet İşleri Başkanı'nın arabasıyla uğraşıyorlar. Kusura bakmasın Diyanet İşleri Başkanım, eğer benim haberim olsa ben derdim ki, 'Sakın bu arabayı verme.' O makam, bu tür bir arabaya fazlasıyla layık. Öyle de büyütüyorlar ki, 1 milyon. Öyle bir araba 1 milyon olmaz, yalan. Velev ki olsun, kendileri bu tür arabaların daniskasına biniyor. Bu tür makamlar, o makamı temsil edenlere eğer layıksa şeref katar. Şimdi de kaynak diyor nereden. Diyorlar ya asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracaklarmış. İşte kaynaklardan bir tanesi, Diyanet İşleri Başkanlığı arabasını iade etti. Kaynak buymuş. Bunları inanın güldürü tiyatrosuna koysanız, orada bayağı iş icra ederler."
Balkanlardaki evlad-ı Fatihan'ın, Afrika'daki mazlum ve mağdur toplumların Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmetlerini çok iyi bileceğini kaydeden Erdoğan, Diyanet'in el uzatmadığı, hizmet götürmediği coğrafyanın neredeyse kalmadığını anlattı.
Gazze'de yıkılan camileri Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tamir ettirdiğini belirten Erdoğan, Myanmar'daki, Arakan'daki Müslümanlara yardım elini uzattığına dikkati çekti. Japonya'daki, Çin'deki, Filipinler'deki, Brezilya'daki, Arjantin'deki Müslümanlarla ilişkiyi Diyanet'in kurduğunu dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Burada ibretlik bir hadiseyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kafkasya'da Kabartay bölgesinde kurban eti dağıtımı yapan Diyanet personelini görünce gözyaşları içinde onların boynuna sarılan amcaya niye ağladığı sorulduğunda şu cevabı veriyor; 'Terk edilmişlik içinde geçen bunca yıldan sonra bizleri hala unutmadığınızı gördüm, onun için ağlıyorum'. Haiti'de Müslüman olan ama nasıl ibadet edeceklerini bilmeyen, cami diye bir mekanın varlığından haberdar olmayan ahali ilk dini eğitimle ve ilk cami ile Diyanet İşleri Başkanlığımız sayesinde tanışıyor. Bunlar gibi o kadar çok örnek var ki."
Asıl meselenin bu olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bugün Türkiye'de Boko Haram gibi, DAEŞ gibi örgütler varlık gösteremiyorsa bunda en büyük pay Diyanet İşleri Başkanlığımızındır" dedi.
"Bunların başörtülü adayları da bir alem" diyen Erdoğan, HDP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Hüda Kaya'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı için söylediği "Ezidi yetiştirir" sözlerini hatırlatarak, "Yazıklar olsun. Zaten bu örgüte de bu türleri yakışır. Bunların başörtülüsü de bir garip. Neden bunu aday yapıyor? Acaba samimi Müslümanları nasıl kandırırız diye... Onun için o türleri aday yapıyor. O türler de bu türlüdür, onu da biliniz" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, "Ülkemizde mezhep çatışması oyunları tutmadığı için rahatsız oluyorlar. Bizim coğrafyamızdaki kardeşlerimizle asırlık ayrılığın ardından yeniden kucaklaşmamızdan rahatsız oluyorlar. Uzak coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerimize el uzatmamızdan rahatsız oluyorlar" diye konuştu.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.