YAŞAM Haber Girişi : 01 Kasım 2016 10:37

Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara

Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi tarafından Yenişehir semtinde açılan Engelsiz Yaşam merkezinde önemli mesajlar verildi.

EKSİ25HABER / ERZURUM -  Dernek Başkanı Sadullah Efe, engelsiz mekanlarda umutların yeşerdiğini söylerken, Vali Seyfettin Azizoğlu' da, 79 milyon vatan evladının her birini "bu vatanın has evlatları" olarak nitelendirdi. 
Palandöken İlçesi Solakzade Mahallesinde, 2013 yılından itibaren oluşturulan Engelsiz Yaşam Merkezinde, SODES'in katkılarıyla bir kültür evi ve kütüphane oluşturuldu. SODES Koordinatörü İlhami Atasever, Sakatlar Derneği Erzurum Şubesine 197 bin lira katkı sağlayarak, kültür evi ve kütüphane açtıklarını, ayrıca bilgisayarlar satın aldıklarını söyledi. Dernek Başkanı Sadullah Efe ise; engelliler ile sağlıklı insanları bir araya getirme niyetinde olduklarını söyledi. Efe, yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dernek olarak nitelikli iş gücü oluşturma adına kurslar açıyor, çeşitli sosyal etkinliklerde bulunuyoruz. Açtığımız bilgisayar kursunu bitiren 13 arkadaşımıza sertifika verdik. Seramik kursu açtık. Burada amaç, üretimden ziyade arkadaşlarımızın hayatla buluşmasını sağlamak. Merkezimizde ve kütüphanemizde sağlıklı insanlarla, engelsiz insanlarımızı buluşturmak istiyoruz. Bize her türlü kolaylığı sağlayan başta Sayın Valimiz olmak üzere, Palandöken Belediye Başkanımız'a teşekkür ediyorum."

DEVLET, İMKANLARINI SEFERBER EDİYOR
SODES tarafından desteklenen "Engelsiz Mekanlardan Engelsiz Yarınlara" Projesini önemsediğini ve takdirle karşıladığını belirten Vali Seyfettin Azizoğlu, devletin, 79 milyon vatan evladının her birine "birer has evlat" gözüyle baktığını söyledi. Bir sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, her vatandaşının sosyal tüm ihtiyaçlarını ayrım yapmaksızın karşıladığına işret eden Vali Azizoğlu, şöyle devam etti: "Ne büyük mutluluk ki, devletimiz, son yıllarda her kesimden insana bütçesini ve diğer bütün imkanlarını seferber etmiş, vatandaşlarını aynı seviyede yaşatmanın gayreti içinde olmuştur. SODES, belediyeler ve hayırsever vatandaşlarımızın ortak gayretleri ile böylesi güzel bir eğitim alanı oluşturulmuş ve siz engelsiz kardeşlerimizin kullanımına sunulmuş. Böylesi bir projeyi hazırlayan, destekleyen, uygulayan ve imkan sağlayan herkese teşekkür ediyorum."
Yapılan konuşmalardan sonra, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan engelsiz vatandaşlara sertifikalarını verdi, isteklerini dinledi ve birlikte fotoğraf çektirdiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.