Asayiş Haber Girişi : 13 Temmuz 2013 02:25

Doktora hakaretin cezası ağır oldu...

Doktora hakaretin cezası ağır oldu...
Doktora "yavşak" dedi, 1 yıl 2 ay ceza aldı
Cem BAKIRCI'nın özel haberi...
Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'nde  görev yapan Başhekim Yardımcısı Doktor M.S. 'ye, makam odasında yakınına ait  raporu  vermediği için, "Canımı sıkma yavşak, seninle görüşeceğiz" diye hakaret eden  Uğur S.,  ?onur ve saygınlığın rencide"  edecek şekilde hakaret ettiği gerekçesiyle  yargılandığı Sulh Ceza Mahkemesi'nde 1 yıl 2 ay hapis, 600 Tl adli para cezasına çarptırıldı.

DOĞUM RAPORU TARTIŞMASI

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'nde meydana gelen olayda, kayınbiraderinin eşine ait doğum raporunu almak için hastaneye giden Uğur S.'ye yetkili olmadığı gerekçesiyle  rapor verilmedi. Bunun üzerine  Uğur S., Başhekim Yardımcısı M.S.'nin odasına girerek sözlü hakarette bulundu. Doktor M.S.'nin şikâyeti üzerine Uğur S. hakkında Sulh Ceza Mahkemesinde 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

"CANIMI SIKMA YAVŞAK, O RAPORU VER"

Olay günü hasta yakını Uğur S.'den şikâyetçi olan Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekim Yardımcısı M.S. verdiği ifadesinde,"Anne veya babası dışında birinci derecede yakını olmayan kişilere hasta raporunu verme yetkimiz yok.  Olay günü makama gelen hasta yakını "Canımı sıkma, ver o raporu yavşak" şeklinde ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Şikâyetçiyim" dedi.

"O AN SİNİRLENDİM"

Uğur S. ise mahkemede verdiği ifadesinde, "Doğum raporunu almak üzere doktor beyin odasına gittim. Doğum iznine ayrılması için raporu almam gerektiğini ifade ettim. Doktor bey raporu vermeyeceğini ve bana 'Sen ne kalın kafalısın, laftan anlamıyor mu sun, çık odadan dışarı' diyerek kovdu. O an sinirlendim ne konuştuğumu bilmiyorum" dedi.

"HAKARET" ve "TEHDİT" SUÇUNDAN 1 YIL 2 AY HAPİS

Sulh Ceza Mahkemesinde hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılan hasta yakını Uğur S.'yi  TCK 125-3 maddesi kapsamında ?onur ve saygınlığını rencide edecek şekilde "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 1 yıl 2 ay hapis, günlüğü 20 TL'den 600 Tl adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme verilen hüküm cezasını Uğur S.'nin sabıkasız oluşunu dikkate alarak 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek erteledi. (Kaynak: Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.