Gündem Haber Girişi : 17 Ağustos 2013 17:10

Doğalgaz'da bu kış indirim yok...

Doğalgaz'da bu kış indirim yok...
Bakan Yıldız, "27 Avrupa ülkesi arasında en düşük ücretle doğalgaz kullanan tek ülkeyiz." dedi.
ARAS Elektrik Dağıtım AŞ (ARAS EDAŞ) ve Aras Perakende Satış AŞ'nin (ARAS EPSAŞ) 'Hisse Devir Teslim Töreni ve Aras Bölgesi Kurumsal Vizyon ve Sürdürülebilir Hedefler Toplantısı'na katılmak üzere Erzurum'a gelen Bakan Yıldız, Xanadu Otel'de basın açıklaması yaptı.
Bakan Yıldız, Erzurum'da 2004 yılında doğalgaz kullanımına başlandığını hatırlattı. Yıldız, 9 yılda Erzurum'da doğal gaz kullanımının yüzde 70 olduğunu, bunun ise düşük bir rakam olduğunu dile getirdi. Doğalgazın mevcut enerji kaynakları arasında en ucuzu olduğunu hatırlatan Bakan Taner Yıldız, "Erzurum soğuk bir şehir. Doğalgaz tüketimi çok önemli. Doğalgaz ucuz ve temiz bir enerji. Ancak şehrin yüzde 30'u hala doğalgaz kullanmıyor. Bu yüzde 30'luk kesim kendi bütçeleri için doğalgaza abone olmalı. Halkımızın doğalgaz kullanmasını istiyoruz. Çünkü çok ekonomik ve çevreci. Doğalgaz kullanılan şehirde hava kirliliği yaşanmıyor." diye konuştu.
Bakan yıldız ayrıca,  Avrupa Birliği ülkeleri arasında en ucuz doğalgaz tüketicisinin Türkiye'de olduğunu ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.