Gündem Haber Girişi : 30 Temmuz 2013 15:50

Doç. Dr. Türkez'in büyük başarısı...

Doç. Dr. Türkez'in büyük başarısı...
Doç. Dr. Hasan Türkez, Sağlık Bilimleri Eczacılık Fakültesi Dekanlarının teklifleri ve Üniversite Senatosunun oy birliği ile iki farklı Uzmanlık Derecelendirme Yüksek Komitesi Üyeliğine seçildi.
Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Türkez İtalya'da G.D Annunzio Cheti-Pescara Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Eczacılık Fakültesi Dekanlarının teklifleri ve Üniversite Senatosunun oy birliği ile iki farklı Uzmanlık Derecelendirme Yüksek Komitesi Üyeliğine seçildi. 
Sağlık Bilimleri ve Eczacılık Teknolojileri alanlarında çalışma yapan bilim insanlarının davet edildiği komitede Avrupa Birliği dışından ilk kez bir bilim insanı komite üyeliğine seçildi. Alanlarında uzman olan ve toplam 11 üyeden oluşan komite izleme ve derecelendirme yaparak ilgili alanlarda öğrenim görmüş öğrencilere uzmanlık ve mezuniyet yetkisini vermek üzere her yıl düzenli olarak Temmuz ayı sonunda toplanarak üniversite uzmanlık tezlerinin derecelendirilmesinde ve bilimsel değerlendirilmesinde belirleyici rol oynuyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.