Gündem Haber Girişi : 13 Ağustos 2016 18:39

Dev operasyon: 2 ton esrar ele geçirildi

Dev operasyon: 2 ton esrar ele geçirildi
Diyarbakır'ın Lice, Kulp, Silvan ve Hazro ilçelerinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlarda 2 milyon 303 bin 132 kök hintkeneviri ve 1 ton 959 kilo 765 gram esrar ele geçirildi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, teröristlerin kullandığı sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek, yerleşim yerlerindeki işbirlikçiler ve aranan kişileri yakalamak, örgütün finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla 9 Ağustos'ta başlatılan 'Bayrak-17 Şehit Yaşar Yeniören' operasyonunun başarıyla tamamlandığı bildirildi. 9 Ağustos'ta başlatılan operasyonun 12 Ağustos'ta sona erdiğini belirten Valilik operasyona ilişkin şu bilgilere yer verdi:

"2 milyon 303 bin 132 kök kenevir tespit edilerek imha edilmiş. 1 ton 959 kilo 765 gram (595 kilo 500 gram kubar, 1 ton 364 kilo 265 gram toz) esrar maddesi ele geçirilerek imha edilmiş. Zaman ayarlı ve basma düzenekli 2 adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiş. Teröristler tarafından kullanılan 4 adet sığınak ve 1 adet mağara, yaklaşık 1,5 ton ağırlığında muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ile sığınak yapımında kullanılan malzemeler kullanılamaz hale getirilmiş. Yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş ve 4 aranan şahıs yakalanmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon ile ilgili olarak adli işlemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.