Politika Haber Girişi : 13 Temmuz 2015 17:12

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu ne konuştu?

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu ne konuştu?
Davutoğlu: Sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede son derece samimi ve dostane bir ortamda geçti. Görüşmelerin devam etmesi konusunda ortak bir anlayışa ulaştık
EKSİ25HABER / ERZURUM - Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık 1 saat 40 dakika görüştü.
Görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi'ne gelen Başbakan Davutoğlu açıklama yaptı.
Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
7 Haziran gecesi yaptığımız balkon konuşmasında milli iradeye saygıyı tartışmayız, çıkan tabloyu doğru okuyacağız, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için elimizden geleni yapacağız, kimse kriz beklemesin dedik.
Çok yoğun bir mutfak çalışma yaptık. Her partiyle ilgi komisyonlar kurduk.
"SAMİMİ VE DOSTANE BİR ORTAMDA GEÇTİ"
Sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede son derece samimi ve dostane bir ortamda geçti. Misafirperver karşılamaları nedeniyle teşekkür ediyorum.
"GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK"
Görüşmelerin devam etmesi konusunda ortak bir anlayışa ulaştık. MHP'ye de ikinci tur görüşmelerini önereceğim
Son derece yapıcı, karşılıklı anlayış içinde hususlar vurgulandı. Siyasetin doğası uzlaşma gerektiyor.
Bu müzakere öncesinde bir ön görüşmelerdir. Her parti kendi tutanağını tutar. Protokol aşamısına gelinince her konu noktasına virgülüne kadar ele alınır. 
"CUMHURBAŞKANI'NIN KONUMU GÖRÜŞÜLMEDİ"
Bu görüşmede Cumhurbaşkanı'nın konumu gündeme gelmedi. Beni görevlendiren makamın meşruiyetini tartışmam.
1+4 olarak tespit etmiştik. CHP talep etti, biz de heyetimizi 5'e çıkardık.
"CHP VE MHP'YE AYNI MESAFEDEYİZ"
CHP ve MHP'ye uzaklığımız, yakınlığımız aynı mesafededir. Sayın Bahçeli'yle de görüşme aynı sıcaklıkta geçecektir.Sayın Kılıçdaroğlu ile baş başa bir görüşme gerçekleştirmedik. Liderlerle baş başa görüşme talebi gelirse buna da olumsuz bakmam. Ramazan Bayramı'ndan önce ilk turu bitireceğiz. Bütün partilerle ikinci tur görüşmelerini aynı zamanlamada yapacağız.
TEHDİT VE ŞİDDETE İZİN VERMEYİZ
Birçok ilimizde terör ve şiddet olayları devam etti. Türkiye'yi terör ve şiddet sarmalına sokmak isteyenlerin varlığı aşikar. Ateşkes bizim kullandığımız bir tabir değil. Silahlı grupların ülkeyi terk etmesini bekledik. HDP'yle görüşmede de ifade edeciğim. Herkes terörle, şiddetle arasına mesafe koymalıdır. Tehdit ve şiddete izin verilmeyecektir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.