Gündem Haber Girişi : 31 Ağustos 2017 13:33

Darbenin havada ikinci kırılma anı... Erzurum'dan kalkan uçaklar engelledi...

Darbenin havada ikinci kırılma anı... Erzurum'dan kalkan uçaklar engelledi...
15 Temmuz hain Darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki hedefleri bombalayan F-16 pilotu Üsteğmen Müslim Macit'in ifadesinde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - 15 Temmuz hain Darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki hedefleri bombalayan F-16 pilotu Üsteğmen Müslim Macit'in ifadesinde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Macit'in savcılık da ki ifadesinde kendisini Erzurum'dan havalanan uçakların engellediğini ve Akıncı üssüne zorunlu iiş yapmak mecburiyetinde kaldığını söyledi.

İşte Macit'in o anları şöyle anlatıyor;

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki iki hedefi bombaladıktan sonra Caminin yanına da bir bomba attım. Daha sonra Erzurum'dan kalkan uçaklar beni önlemeye geldiler. Beni uyararak üssüme dönmem gerektiğini bildirdiler. Benim uçtuğum uçakta başka uçakların bana kilitlendiğini gösteren sistem yoktu. Muhtemelen diğer uçaklar bana kilitlenmişti. Bunu yakın uçmalarından anladım. Ben de durumu (Hakan) Karakuş yarbaya söyledim. İnmemi söyledi. Ben de bunun üzerine üsse dönüş yaptım. Ben geldiğimde kimse karşılamadı. Yürüyerek filoya gittim. Gazinoya girdim, 'ne oldu' diye sordular. Ben de başka uçaklar tarafından indirildiğimi söyledim. Benim bu beyanım üzerine orada bulunanların morali bozuldu, 'seni kim nasıl indirdi' diye söylediler. İlk indirilen uçak bendim. Erzurum'dan gelen uçaklar beni Akıncı üssüne kadar takip ettiler. Henüz yakıtım bitmemişti. Bunlar olmasaydı uçuşa devam edecektim."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.