Gündem Haber Girişi : 11 Ağustos 2016 15:26

Darbe girişimine adı karışan firarilerin sayısı artıyor

Darbe girişimine adı karışan firarilerin sayısı artıyor
Türkiye, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin mimarı Fethullah Gülen'in ABD'den iadesini talep ederken yurt dışına kaçan isimlerin sayısı her geçen gün artıyor.
EKSİ25HABER / ERZURUM - FETÖ terör örgütü üyesi olup yurt dışına kaçtığı bilinen pek çok isim bulunuyor. Bunların yanı sıra nerede oldukları bilinmeyen yüzlerce firari asker var. ABD, Yunanistan ve İtalya'ya kaçanlar için Türkiye derhal girişimde bulunarak bu isimlerin iadelerini talep etti.

İşte firari ve kaçak olan o FETÖ'cüler?

? 15 Temmuz gecesinden bu yana 9'u general 311 asker firari durumda.

? Yunanistan'a kaçak 8 askerin Atina'da mahkemeleri devam ediyor.

? Yunanistan'daki Türk Büyükelçiliği'nde ataşe olarak görev yapan Albay İlhan Yaşıtlı ile Deniz Albay Halis Tunç kayıplara karıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün yaptığı açıklamada ataşelerin İtalya'ya kaçtığını; hem İtalya hem de Hollanda nezdinde Türkiye'ye geri getirilmeleri için temaslarda bulunulacağını açıkladı.

? Çavuşoğlu aynı açıklamada Bangladeş'te bulunan karı koca iki memurun da ABD'nin New York kentine kaçtığını ve haklarında yasal işlem yapılacağını ifade etti.

? 22 Temmuz'dan beri kendisinden haber alınamayan, NATO'da görevli Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu'nun ABD'ye iltica başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Bu konuyla ilgili ABD'li yetkililerle temasa geçildi. SÖZCÜ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.