Kültür Sanat Haber Girişi : 03 Ağustos 2013 12:27

Dadaşlar Keçiören'de buluştu

Dadaşlar Keçiören'de buluştu
Keçiören'de düzenlenen Ramazan şenliğinin 26. konuğu Erzurumlu dadaşlar oldu.
Keçiören'de düzenlenen Ramazan şenliğinin 26. konuğu Erzurumlu dadaşlar oldu. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Erzurum Dernekler Başkanı Ferudun Önal ve beraberindeki heyet Erzurum Evi'nin açılışını davul zurna eşliğinde gerçekleştirdi. 
5. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında dadaşları ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu gece aynı zamanda onlara misafirliğe de geldik. Dostluğun kardeşliğin daha da çok pekiştiği Ramazan ayında bu etkinlik alanında yurt dışından bine yakın misafir ağırladık. Aynı zamanda Anadolu'nun güzelliklerini yaşatmak adına hemşeri geceleri düzenledik. Bu sayede Ramazan ayını tüm coşkusu ile yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bu sebeple ben bu organizasyona katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Gerçekleştirilen mahalle iftarlarında zengin-fakir, genç-yaşlı bir sofrada güzel bir paylaşım yaşadıklarını da söyleyen Başkan Mustafa Ak, "Sokağımıza, evimize, mahallemize sahip çıktığımız çok güzel bir ayı geride bırakıyoruz. İnşallah daha nicelerinde buluşuruz" diye konuştu.
Başkan Mustafa Ak'ın ardından bir konuşma yapan Erzurum Dernekler Başkanı Ferudun Önal ise, Erzurumlu insanların yaşadığı yerlerin teminatı olduğunu ve yaşadıkları illere katkılar sağladığını, Ankara'nın da bu anlamda en önemli il olduğunu ifade etti. Önal, kültürleri kaynaştıran Keçiören Belediyesi Ramazan Etkinlikleri için Başkan Ak'a teşekkür etti.
Erzurum Kültür Gecesi'ne katılan Sayıştay Başkanı Recai Akyel de, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a güzel bir organizasyon tertip ettiği için teşekkür etti. Paylaşımı sağlayan bu tip organizasyonların büyük önem taşıdığını vurgulayan Akyel, "Anadolu'nun her köşesi ayrı bir kültür
kaynağı. Bu kültürleri öğrenmek lazım. Erzurum'da çok büyük bir kültürü bünyesinde barındıran bir ilimiz. Hepimizin sanatı ve kültürü desteklemesi çok önemlidir" şeklinde konuştu.
Kur'an-ı Kerim ve kasidelerin okunduğu Erzurum Kültür Gecesi'nde günün hatırası olarak Başkan Mustafa Ak, Sayıştay Başkanı Akyel'e ve Erzurum Dernekler Başkanı Önal'a birer vazo hediye etti. Dernek Başkanı Önal'da Başkan Ak'a kendilerine tanıdığı güzel imkanlardan ötürü bir teşekkür plaketi verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.