Gündem Haber Girişi : 25 Şubat 2014 01:06

Cumhuriyet Başsavcısı Durmaz, tayin durdurma talebinde bulundu...

Cumhuriyet Başsavcısı Durmaz, tayin durdurma talebinde bulundu...
HSYK yeni kararnamesi ile Erzurum'a atanan Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, çocuklarının "eğitim" durumlarını gerekçe göstererek tayininin durdurulmasını talep etti.
Cem BAKIRCI'nın özel haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yeni kararnamesi ile Erzurum'a atanan Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz,  çocuklarının "eğitim" durumlarını gerekçe göstererek tayininin durdurulmasını talep etti. Aynı kararname ile Kahramanmaraş'a atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Musa Durmaz'ın tayini ile ilgili olarak Palandöken Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Başsavcı HSYK'ya verdiği dilekçe ile ilgili olarak,"Sayın Durmaz, çocuklarının eğitim durumlarının aksamaması yönünde t böyle bir talepte bulunmuş. En kısa zamanda Erzurum'a atama yapılacak" dedi.
HSYK'NIN   geçtiğimiz günlerde yayınlanan  'Adli Yargı Mazeret ve Mesleğe Kabul Kararnamesi ' ile 166 hakim ve savcının görev yeri değiştirilmişti. Kararname ile görev yeri değişenler arasında Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık da bulunuyor. Apaçık,  Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na tayin olurken, yerine Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz tayin edilmişti. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 27 Şubat 2014 günü yapılacak kurul toplantısında Erzurum'a başka bir isim Cumhuriyet Başsavcısı  olarak ataması bekleniyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.