Politika Haber Girişi : 28 Mayıs 2023 23:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha kazandı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ipi göğüsledi.

EKSİ25HABER / ERZURUM  - 2002 yılından itibaren girdiği her seçimden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ipi göğüsledi. 

 

Türkiye genelinde 192 bin 214 sandıkta, 51 milyon 933 seçmenin oy kullandığı seçimlerde geçerli oyların yüzde 52.10'unu  yani 26 milyon 656 bin oyu alan Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 2 milyonun üzerinde fark atarak bir kez daha Cumhurbaşkanı seçildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı girdiği her seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise oyların yüzde 47.90'ına denk gelen 24 milyon 640 bin oy alabildi.  

Bu sonuçlarla Cumpurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2028 yılına kadar ülkeyi yönetme hakkını elde etmiş oldu. Erdoğan'ın bu zaferi ülke genelinde milyonları sokağa döktü. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.