Politika Haber Girişi : 05 Haziran 2015 02:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiye koalisyonu sandıkta son bulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiye koalisyonu sandıkta son bulacak
7 Haziran'daki seçimlerin eski Türkiye koalisyonunun bittiği gün olacağını belirten Erdoğan, "Bunların siyaseti millete düşmanlık üzerine kurulu. 'Din derslerini yasaklayacağız, Diyaneti kaldıracağız' diyor. İmam hatiplerini kapatma hesabı yap
EKSİ25HABER / ERZURUM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas ve Manisa'da halkla bir araya geldi. BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle andığını belirten Erdoğan, "Sivas'ın sesi, nefesi" olan halk ozanı Aşık Veysel'in "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece" dizelerini hatırlatarak, "Ne demiştik yola çıktığımızda? 'Gideceğiz gündüz, gece.' Biz dert insanıyız, biz sevda insanıyız" dedi. Erdoğan şu mesajları verdi:

Bunlar manda heveslisi

Biz tüm siyasi hayatımızda bilhassa da son 12 yılda hep milli iradeden aldığımız güçle mücadelemizi verdik. Bugün de yeni Türkiye'nin inşası için yine milli iradeye müracaat ediyoruz. Bunun için Sivas'tayız, manda heveslilerini, tek parti özlemiyle yanıp tutuşanları, milleti bölmenin, ülkeyi parçalamanın hesabını yapan üst aklı bir kez daha mağlup etmek için Pazar günü milletimizi sandığa davet ediyoruz. Bu memlekette her seçim bir bakıma yeni bir Kurtuluş Savaşı ve bağımsızlık ve kalkınma mücadelesidir. Bunun için milletimiz, Demokrat Parti'nin iktidara geldiği seçimleri hatırlayın, 'kurtuluş günü' olarak ilan etmiştir. Malum 27 Mayıs darbesi geldi. Ardından 1970'li yılların kara günlerine şahit olduk. Rahmetli Özal ile bir parça nefes alan bu millet, 1990'lı yıllarda yeniden kaosa, krize, teröre boğuldu.

Koalisyonlara son verdik

Millet, koalisyon dönemini 2002'de AK Parti ile sona erdirdi. O dönem hükümeti DSP, MHP, ANAP'tan aldık. 3,5 yıl kalıp da niye kaçıp gittiler? Çünkü Düzce, Sakarya, Bolu, Kocaeli depreminin altında kaldılar. Yürütemediler. Her seçim unutmayın, duymak, anlamak isteyene yeni Türkiye talebinin daha yüksek bir sesle ifadesiydi. 7 Haziran'da seçim yapılacak. Bunun arifesindeyiz. Yine bir Kurtuluş Savaşı'nın içindeyiz. Görüyorsunuz, biz yeni Türkiye'nin inşası için canla başla çalışırken karşımızda bir eski Türkiye koalisyonu var. Musluklardan kan akıtan, eli kanlı bir partiyle milliyetçi olduğu iddiasındaki parti kol kola girdi, burada yerini aldı.

Dağdan yönetiliyorlar

Batman'da, 'Barajı aştık, aştık. Aşamadık meskenimiz dağlardır' diye pankart açtılar. Çünkü bunlar dağdan yönetiliyorlar. Bunlar, silahı bırakmadılar. İşte bakın 6-7-8 Ekim tarihlerinde, bu eş başkanlardan bir tanesi, sokağa davet etmedi mi? 50 kişi öldü. Ölenler Kürt, öldürenler Kürt. Peki bunlar nasıl oluyor da benim Kürt vatandaşımın, Kürt kardeşimin temsilcisi oluyor? Şimdi, aydın geçinen 200 kişi bildiri yayınlamış. Bunlar aydın değil, karanlık. 50 kişinin ölümüne neden olan bu zihniyete destek verenler nasıl oluyor da aydın oluyor?

Diktatörlük iftirası atıldı

'Tayyip Erdoğan, diktatör.' 'Doksan tane partinin olduğu bir ülkede Tayyip Erdoğan, diktatör'. Şu anda 20 parti seçime giriyor. Nasıl oluyor bu diktatör? Diktatörün olduğu ülkede bunlar olabilir mi? Hepsi iftira. Çünkü bunlar meşhur Komünist rejimlerin kalıntıları. Maoist, Leninist, Stalinist... Bunlar Boraltan Köprüsü üzerinde Azeri kardeşlerimizi, evet o zamanki CHP rejimi, bunları Stalin rejimine teslim ediyor. Orada Stalin'in askerleri Azeri kardeşlerimizi şehit ediyor. Bir Azeri şair 'Keşke bunları siz şehit etseydiniz de Stalin'in askerlerine teslim etmeseydiniz' diyor. Milleti bölmek isteyenlerle mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Sivas 'manda' kabul etmeyen bir kent. Biz de mandayı asla kabul etmeyeceğiz. Açık söylüyorum, bu mücadele bitmeyecek, sonuna kadar sürecek. Van'da belediyenin bilboardlarında, muslukta kan akıyor. Çünkü bunlar kandan besleniyor.

Diyanet'i kaldıracaklar

Pazar günü yapılacak seçimlerin ardından eski Türkiye koalisyonunun bittiği gün olacak. Siyaset dürüstlükle, ilkelerle, omurgalı duruşla olur. Bunların siyaseti düşmanlık. Hem de kendi milletine düşmanlık üzerine kurulu. Milletin aleyhine ne varsa onun yanında yer alıyorlar. Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi; düşman ülkeye girse ve dese ki, 'Ben, Tayyip Erdoğan'ı düşürmek için geldim.' İnan bana onları, ellerinde çiçeklerle karşılarlar. O derece muvazeneyi kaybetmiş durumdalar. Dikkat edin, millet ne istiyorsa onun karşısında yer alıyorlar. Millet dinine, diyanetine sahip çıkıyor. Bunlar 'Din derslerini yasaklayacağız' diyor, 'Zorunlu din dersi olamayacak', 'Diyaneti kaldıracağız' diyor. Kim, terör örgütünün arkasında olduğu parti. Dinsiz bir millet yaşayabilir mi? Onunla kalmadılar, bu arada imam hatipleri kapatmanın hesabını yapıyorlar.

VAAT ETTİKLERİ BİRÇOK ŞEYİ ZATEN YAPTIK

Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta 'altın klozet'ten bahsediyor. TRT yayınında, 'gel, gez, bak bir tane altın klozet kapağı olan varsa ben Cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım ama sen bunu ispat edemezsen CHP başından ayrılmaya var mısın?' dedim. Gidemez, çünkü akşam bir yalan, sabah bir yalan. Kılıçdaroğlu Kars mitinginde Et Balık Kurumunu, Et ve Süt Kurumuna dönüştüreceği vaadinde bulundu. Başbakanlığım döneminde zaten Et ve Süt Kurumuna dönüştürdük. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de 'üniversite harçlarını kaldıracağım' vaadi gerçeği yansıtmıyor. Harçlar da benim Başbakanlığım döneminde kaldırıldı" diye konuştu.

BİZE CEVAP İNGİLTERE VE ABD'DEN GELİYOR

Erdoğan, "Yeni Türkiye'yi inşa ederken, bana Menderes'in, Mursi'nin akıbeti hatırlatılıyor. Biz meydanlarda tüm bu oyunları milletimize anlatıyoruz. Cevap Amerika, İngiltere medya kuruluşlarından geliyor. Dün mandayı, himayeyi savunanlarla bugün o manşetlerden medet umanlar arasında bir fark var mı? Biz Türkiye'yi büyütmenin, güçlendirmenin çabası içerisindeyiz. Onlar bir kriz çıksa da Türkiye batsa havasında. Biz 'istikrar ve güven' diyoruz, onlar 'kaos' diyor. Biz 'yeni anayasa' diyoruz, onlar darbe anayasasına sarılıyor. Biz 'daha güçlü Türkiye için Başkanlık sistemi' diyoruz, bunlar ülkemizin 40 yılını heba eden koalisyon sistemini baş tacı ediyor. Farkı görüyorsunuz değil mi?" dedi.

İHANET ŞEBEKESİ VE GAZETELER CASUSLUK FAALİYETİ İÇİNDE

Erdoğan, "Biz analar ağlamasın diye Çözüm Süreci'ni yürütürken bize demediklerini bırakmayanlar şimdi gidip anaları ağlatanların bizzat kendileriyle al takke, ver külah, birlikte yol yürüyorlar. Sadece bu kadar değil, Pensilvanya'daki ihanet şebekesiyle Kandil'deki kan tüccarı da yoldaş oldu. Bu koalisyonda yerini aldılar. İşte gazetelerde boy boy resimleri görüyoruz, yan yana resimleri görüyoruz. Hayatta bir araya gelebilecekleri düşünülmeyenler şimdi bir araya geliyorlar. Paralel Yapı denilen ihanet şebekesi, Suriye'deki Türkmenlere gönderdiğimiz yardım üzerinden bizi dünyaya şikayet ederken en büyük desteği bunlardan alıyor. Geçenlerde bir gazete utanmadan, sıkılmadan

'İçinde silah olmadığını söyleyen Erdoğan' dedi. Var veya yok, koyalım bir kenara. Bir defa sen o kadar basın ahlakından uzaksın ki... Bu ülkede Milli İstihbarat Teşkilatımızın yaptığı bir operasyona, sen kalkıp paralelle iş tutarak bunu dünyaya flaş etmenin gayreti içerisine giriyorsun. Bir defa bu casusluktur, bu ajanlıktır. Bununla ilgili de biz yargıya zaten suç duyurusunda bulunduk, gereği yapılacaktır. Tabi bunlar hemen dünyadaki ağababalarına gidiyorlar. Dünyadaki ağababalarından destek almak suretiyle kendilerini bizleri hükümeti veyahut da MİT'i bir yerlere şikayet etmenin gayreti içerisindeler. Nereye giderseniz gidin, bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz yoktur" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.