Ekonomi Haber Girişi : 09 Temmuz 2013 12:38

Çukurova Grubu, Altimo'ya 1 milyar 565 milyon dolar ödeyecek...

Çukurova Grubu, Altimo'ya 1 milyar 565 milyon dolar ödeyecek...
Turkcell-Altimo hisse davasında uzun zamandır beklenen karar açıklandı.
İngiltere Privy Couincil mahkemesinde görülen Turkcell-Altimo hisse davasında karar açıklandı. Mahkeme Çukurova'nın Turkcell hisselerini Atimo'dan geri alması için 1 milyar 565 milyon dolar ödemesine karar verdi. Mahkeme 60 gün içinde ödemenin yapılması gerektiğine hükmetti.

Kararın ardından Turkcell hisselerinin günlük kazancı yüzde 4'ün üzerine çıktı.

'BORCU FİNANSE ETMEDE SIKINTI YAŞAMAZ'

Hürriyet'e açıklama yapan bir analiste göre oluşan 1.565 milyar dolar Çukurova için olumlu. Analist "1.4 milyar ana para vardı Çukurova bunun bir kısmını ödemişti. Eğer mahkeme Çukurova'nın bu miktarı kötü niyetle ödemediğini düşünseydi faiziyle birlikte 2 milyar doların üzerinde bir fatura çıkabilirdi. Çukurovanın Alfa'ya 1.4 milyar dolara geri ödemek için başvuruda bulunduğunu biliyoruz. Muhtemelen mahkeme bu başvuruyu bir iyi niyet göstergesi olarak gördü." diye konuştu. Analist aynı zamanda yatırımcı için de olumlu bir kararın çıktığını belirtirken 1.565 milyar dolar karşılığında Çukurova'nın alacağı Turkcell hisselerinin daha değerli olacağından bu rakamın finansmanında da sıkıntı yaşanmasının düşük olasılık olduğunu söyledi.

GENEL KURUL TOPLANAMAMA SORUNLARI ORTADAN KALKACAK
Garanti Yatırım Analisti Halil İbrahim Kahve
 ise kararın Turkcell'deki belirsizliği netleştirmesi açısından olumlu olduğunuı belirtti. "Mart ayından bu yana belirlenen tazminatı bekliyorduk. Çukurova'nın ödeme yapması halinde Genel Kurul gibi sorunları çözecektir. En iyi senaryoyu Çukurova'nın yüzde 13,8'lik hissesini geri alma üzerine kuruluyordu. Muhtemelen Çukurova finansmanını yapıp bu miktarı ödeyecektir. Oluşacak hisse yapısı itibariyle de, bundan sonra, daha önce bloke edilen genel kurulların artık bloke edilmesinin bir anlamı kalmayacak. Çukurova ödemeyi yaptığı takdirde temettü ödenememesi, Genel Kurul'un toplanamaması gibi sorunlar olmayacak" 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.