Gündem Haber Girişi : 26 Ocak 2022 11:29

Covid-19 Prof. Dr. Ali Kurt'u da hayattan kopardı

Covid-19 Prof. Dr. Ali Kurt'u da hayattan kopardı
Erzurum'un sevilen simalarından, Şehir Hastanesi'nin Pataloji doktorlarından Prof. Dr. Ali Kurt, Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum'un sevilen simalarından, Şehir Hastanesi'nin Pataloji doktorlarından Prof. Dr. Ali Kurt, Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. 

Koronavirüs testi pozitif çıkan ve bir süre evinde tedavi gördükten sonra durumunun kötüye gitmesi üzerine 15 gün önce görev yaptığı Erzurum Şehir Hastanesi'ne yatırılan Prof. Dr. Ali Kurt, önce yoğun bakım servisine kaldırıldı ve sonrasında da entübe edildi. 

Tedavisi yoğun bakın ünitesinde entübe olarak devam eden Prof. Dr. Kurt, meslektaşlarının tüm çabalarına rağmen, bugün sabah saatlerinde covid-19'a bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Renkli kişiliği, güleryüzü ve hoşgörüsüyle tanınan kültür ve sanata adadığı ömrüyle iz bırakan Prof. Dr. Ali Kurt'un vefatı kentte büyük üzüntüye neden oldu. Dr. Kurt için bugün görev yaptığı hastanede tören düzenlenecek ve sonrasında da son yolculuğuna uğurlanacak. 

 

ERK Medya olarak merhum Ali Kurt hocamıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz... 

 

Prof.Dr.Ali Kurt Kimdir?
1953 İstanbul doğumlu ali kurt tüm tahsilini Erzurum'da tamamlamıştır.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre Uzundere Sağlık Ocağı tabipliği yapmış ve hemen ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı’nda asistanlığa başlamıştır. 1984 yılında burada uzmanlığını tamamlayan Ali Kurt, mecburi hizmetini Giresun Devlet Hastanesi’nde Patoloji Uzmanı olarak tamamlamış, dört yıl sonra da Erzurum Nümune Hastanesi Patoloji Servisi’ne tayin edilmiştir.


Dr. Ali Kurt, 2001-2002 yıllarında Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi’nde kurucu Başhekimlik yapmış, 2008 yılına kadar Nümune Hastanesi’ndeki görevine devam etmiş, bu tarihten itibaren de Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmalarına devam etmiştir. Giresun ve Erzurum’da görev yaptığı hastanelerde çeşitli idarecilik görevlerinde de bulunmuştur.


Uzmanlığının 30. Yılı olan 2013’te Tıbbi Patoloji Doçenti olan Dr. Ali Kurt, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erzurum Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi) Patoloji Doçenti olarak atanmıştır. Bilimsel araştırmalarına bu merkezde devam eden Doç. Dr. Ali Kurt, bu merkezin İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi yapılmasının hemen arkasından 09.07.2020 tarihinde Patoloji Profesörü olarak bu fakülteye atanmıştır.


Prof. Dr. Ali Kurt, Tıbbi Patoloji alanında çok önemli araştırma ve projeler yapmasının yanında sosyal bilimler ve özellikle de tarih alanına duyduğu ilgiyle de tanınmaktadır. Prof. Dr. Ali Kurt’un ilk yazısı, 1972 yılında Aziziye Postası gazetesinde yayımlanmıştır. Daha sonraki yıllarda İstanbul’da yayınlanan bazı gazete ve dergilerde de yazı ve şiirleri çıkan Prof. Dr. Ali Kurt, 1988’den sonra Erzurum’da çıkan yerel gazetelerde düzenli yazılar yazmıştır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.