Gündem Haber Girişi : 07 Aralık 2013 14:26

CHP heyeti Korucuk'ta...

CHP heyeti Korucuk'ta...
CHP Heyeti 1 yıl önce vefat eden Fetullah Gülen'in kardeşi Hasbi Gülen'in ailesine taziyede bulunmak için Korucuk Köyü'ne gitti...
Levent AKPINAR'ın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM - CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt geçtiğimiz 12 Ekim 2012'de vefat eden Fetullah Gülen'in kardeşi Hasbi Gülen'in ailesine taziyede bulunmak için Erzurum'un Pasinler İlçesi'ne bağlı Korucuk Köyü'ne gitti. Taziye için Fetullah Gülen Araştırma Merkezi Misafirhanesi'nde ağırlanan Milletvekili Öğüt ve CHP heyetine daha sonra buraya gelen Fetullah Gülen'in amcasının oğlu olan Necdet Gülen "Keşke misafirhaneye gelene kadar evimize gelseydiniz. Bizim siyasi tarafımız yoktur. Burada oturmanız yanlış anlaşılır. Biz burada taziyeleri kabul etmiyoruz. Lütfen dışarı çıkın" diyerek tepki gösterdi. 



CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu 14 ay önce vefat eden Fetullah Gülen'in kardeşi Hasbi Gülen için Korucuk Köyü'ne giderek taziye ziyaretinde bulundular.
Köy Muhtarı Vefa Kızıltunç tarafından karşılanan heyet, geçtiğimiz yıl vefat eden Fetullah Gülen'in kardeşi Hasbi Nidai Gülen'in yakınlarına taziye dileklerinde bulundular. Ziyaret sırasında CHP Milletvekili Ensar Öğüt ile Fetullah Gülen'in amcasının oğlu Necdet Gülen arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Gülen'in amcaoğlu Necdet heyetin yanına gelerek "Sağolun var olun ama bizim siyasiyi tarafımız yoktur.  Buraya neden geldiniz. Eğer başsağlığı dilemek için geldiyseniz evime gelecektiniz. Bura taziye evi değil, lütfen buradan çıkın" dedi. CHP Milletvekili Ögüt ise "Ben bu bölgenin milletvekiliyim. Ardahanlıyım. Bu bölgenin insanı olduğum için acınızı paylaşmak için buraya geldik.Muhtarınız taziye evi olarak bizi buraya getirdi. Siyaset için burada değiliz" diye cevap verdi. Kısa süreli tartışma, konukevi görevlilerinin araya girmesi ile yatıştırıldı.


1 YIL SONRA TAZİYE YEMEĞİ YEDİ

Gülen Araştırma Vakfı Misafirhanesi'nde taziye için gelen CHP Milletvekili Ensar Öğüt ve beraberindekilere, kahve ikramında bulunuldu. Kahvesini içen Ensar Öğüt daha sonra cenaze yemeği olarak kabul ettiği yemeği yedi. Ensar Öğüt, yemek sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gazetecilerin, "Bu ziyaret zamanlaması açısından CHP cemaatin oyuna talip oldu olarak değerlendiriliyor' sorusu üzerine, "Ben bu bölgenin Milletvekiliyim. Ben kendimi Erzurumluların da vekili olarak görüyorum. Erzurum'un da bir çok sorununu meclis gündemine taşımış biriyim. Ben insanlık görevimi yerine getirmek için burdayım. Biraz geç geldik ama benden önce bizim CHP Erzurum İl teşkilatı cenaze merasiminde ve sonrasın da da taziye ziyaretlerinde bulunmuşlar. Ben insanlık görevimi yerine getirdim. Oy düşüncesi kesinlikle yanlış bir düşünce. Buraya daha önce de siyasi partiden AK Partiden bakan arkadaşlar Milletvekili arkadaşlar gelmiş. Bunlar da oy için mi gelmiş. Onlarda insanlık görevini yerine getirmek için geldi. Bu ziyaretimiz zamanlama bakımından farklı düşünceler doğuruyor olabilir. Ama biz insanlık görevimizi yerine getirmek için buradayız" dedi. CHP heyeti, taziye ziyaretine gitti ancak köyün çıkışında bulunan mezarlığı ziyaret etmeden köyden ayrıldı.


 

 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.