Gündem Haber Girişi : 25 Temmuz 2013 02:07

Cengiz'den site açıklaması...

Cengiz'den site açıklaması...
Metal İşleri İmalatçılar Sanayiciler Sitesi sakinlerinin, "sözünü tutmuyor" diyerek eleştirdiği Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, bu iddiaya sert tepki gösterdi.
Aziziye ilçesindeki Metal İşleri İmalatçılar Sanayiciler Sitesi'nin alt yapı ve asfalt sorunu içeren "Toz, toprak sanayi!" manşet haberimizle ilgili olarak Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz açıklama yaptı. Site esnafına söz verip, yerine getirmemekle suçlanan Başkan Cengiz, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Ben bir Allah'ın kuluna söz vermiş ve bu sözümü unutmuş değilim" dedi.

Metal İşleri İmalatçılar Sanayiciler Sitesi'nin yönetimi ve geliri olan bir yer olduğunu söyleyen Başkan Cengiz, "En son bir arsa satışından 250 bin lira gelir elde ettiler. Belediyemizin ekonomik durumu da belli. Gücümüz yok ve bunu sitenin yönetimine de söyledim. Verdiğimiz söz şudur, sizin belli bir geliriniz var. Buranın da yaklaşık 1.5 milyon lirayı varan bir masrafı var. Siz arsa satışından elde ettiğiniz parayı belediyeye yatırın, ben de Karayolları ve Özel İdare ile görüşeyim, eğer desteklerini alabilirsem, geri kalan miktar ne olursa ben belediyeden karşılarım. Sonuçta gerekli destekleri aldım ve belediyeyi ilgilendiren kısmı için de kredi müracaatında bulundum. Gerekli çözümü sağladıktan sonra da site yönetimini çağırdım ve parayı yatırmalarını söyledim. Ancak bana, "Başkanım biz büyükşehir belediyesi ile görüştük ve söz aldık. Onlar asfaltı dökecek ve bizden de bir para talebinde bulunmayacaklar" cevabını verdi. Yani olay bu şekilde gelişmişken, Aziziye Belediyesi'ni ve dolayısıyla da beni suçlamalarına üzüldüm" dedi.

Sitenin yönetim kurulu tarafından yönetildiğini ve bazı kalemlerden de geliri olduğunu ifade eden Başkan Cengiz, "Açıkçası kendi geliri olan bir yere asfalt dökmek gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz yok. Biz yine de ilçe sınırlarımız içerisinde olması ve şehrimizin giriş noktasında bulunmasını düşünerek sorunu çözme adına gayret sarf ettik. Açık söylüyorum, ilk 4 yıl gelen bu yöndeki talepleri hep, "maddi gücümüz yok" diyerek, geri çevirdim. Ancak en son bir ay önce, bir formül gelişti ve çözüm için şartları oluşturabileceğimi düşünerek, söz verdim. Ve halen daha bu sözümün arkasındayım. Buna karşın site yönetimi, arsa satışından elde ettikleri 250 bin liraya verip, yollarını asfaltlamak yerine, bu parayı sitedeki işyeri sahipleri arasında paylaşıp, asfaltı bedava attırmanın gayreti içerisinde. Olayın özeti budur. Ama kimse de kusura bakmasın, geliri ve yönetimi olan bir yerin asfaltını atmak zorunluluğumuz yok. Bunu özellikle orada kiracı olan hemşehrilerimiz iyi bilsin" dedi. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.