Gündem Haber Girişi : 13 Mayıs 2015 12:31

Çakı gibi asker oldular...

Çakı gibi asker oldular...
Erzurum'da bir günlük temsili askerlik uygulamasına katılan 22 engelli yemin etti. Üniformalarını giydikten sonra kışlayı gezen engelli askerler, silahları inceledi, talim yaptı, fidan dikti.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum'da 'temsili askerlik' uygulaması kapsamında engelliler, bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı. Kara Kuvvetleri Komutanlığının Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği 'temsili askerlik' uygulamasına katılan 22 engelli, aileleriyle 109'uncu Topçu Alay Komutanlığı'na geldi. Üniformalarını giydikten sonra kışlayı gezen engelli askerler, silahları inceledi, talim yaptı, fidan dikti.  Kışla tören alanında askeri bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Topçu Yüzbaşı Özgür Akın, ant içme töreninin anlamını içeren bir konuşma yaptı. 109. Topçu Alay Komutanlığı Sancağı'nın yerini almasının ardından engelli erler, yemin etti.
"Haklı bir gurur yaşıyoruz"
Erler adına konuşan Topçu er Nurullah Camcı, her Türk gibi askerlik görevini yapmak istediklerini fakat sağlık sorunları nedeniyle bu görevi yerine getiremediklerini söyledi. Bir gün de olsa asker olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Camcı, annelerinin gururdan ağladığını belirtti. Camcı, daha sonra yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Konuşmaların ardından Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Levent Kepçeli, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ve davetliler askerlik hizmetini tamamlayan engelli erlere terhis belgeleri ile hediyelerini verdi.
Korgeneral Öngay tek tek selamladı
Tören sırasında 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, engelli Mehmetçiklerle tek tek ilgilendi. Selamladığı her askere hal hatır soran Korgeneral Öngay, "Hepiniz hoş geldiniz. Üniformalar çok yakışmış, sizlerle gurur duyuyoruz. Kapımız size her zaman açık. İstediğiniz zaman gelin"dedi. Öngay'ın yakın ilgisinden memnun kalan engelli askerler de "Paşam bizi çok mutlu ettiniz. Sizleri çok seviyoruz" karşılığını verdi. Tören engelli askerlerin geçiş töreniyle sona erdi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.