Gündem Haber Girişi : 13 Temmuz 2013 18:27

Büyükşehir Belediyesi ramazan etkinlikleri başladı...

Büyükşehir Belediyesi ramazan etkinlikleri başladı...
Büyükşehir Belediyesi'nin ramazan etkinliklerinde yılan dansı yok, ilahi ve gazel var!
Yakutiye Belediyesi'nin yarı çıplak Rus kızlarının yılan dansı yaptırdığı ramazan etkinliğine tepkiler çığ gibi artarken, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği programlar ise ilahi ve gazellerle dolu bir geceyle start altı. Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliklerinde sahne alan Grup Dergah, ilahi ve gazelleriyle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. 

Etkinlikler kapsamında Aziziye Çay Bahçesi'nde sahne alan Grup Dergah'ın üyeleri, seslendirdikleri ilahilerle vatandaşların beğenisini kazandı. 2007 yılında Şanlıurfa'dan başlayarak Anadolu'da konserler veren ve kısa zamanda adlarını tüm yurt sathında duyuran Grup Dergah, etkinlikler kapsamında sahne aldı. İsmail Demirbaş, Mehmet Ziya Demirbaş, Bekir Çiçek ve Ahmet Bahadır Canbaz'dan oluşan grup üyeleri, Türkçe, Arapça ve Kürtçe gazel ve kaside okudu. 

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, kurumun daire başkanları, diğer yetkililer ve vatandaşların katıldığı gecede, Hacivat ve Karagöz gösterisi, semah ve şiir dinletisi de yer aldı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, gecede yaptığı konuşmada, onbir ayın sultanı Ramazan'ın tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni etti. Başkanvekili Tavlaşoğlu, "Grup Dergah'a bu gece için ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli Erzurum halkına çok teşekkür ediyoruz. Ramazan ayının coşkuyla karşılanması, Erzurum'a ve Erzurumlu'ya yakışır bir şekilde yaşanması, etkinliklerin manevi hazza uygun bir şekilde yürütülmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu vesileyle Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Daire Başkanlığı ile etkinliklerin oluşturulmasına katkıda bulunanlara diğer paydaşlara teşekkür ediyorum" dedi.
Tavlaşoğlu, konuşması sonrası günün anısına Grup Dergah'a plaket takdim etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.