Spor Haber Girişi : 17 Ağustos 2013 00:00

Belediyespor'dan bir günde 40 transfer...

Belediyespor'dan bir günde 40 transfer...
Adeta futbolcu fabrikası olan Eğitimgücü Spor Kulübü Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a tam 40 futbolcu verdi.
Futbolun her geçen gün kan kaybettiği Erzurum'da alt yapıya büyük önem veren ve bunun karşılığını hem sportif başarılarla hem de bünyesindeki oyuncuları profesyonel takımlara transfer ederek alan Eğitimgücü Spor Kulübü futbol takımı, Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a tam 40 futbolcu verdi.  

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi dev kulüplerin alt yapıları arasından U-13 Yaş grubu Türkiye Futbol Şampiyonası'nda ilk dörde girmeyi başaran, yarı finalde Galatasaray'a uzatmalarda yediği golle elenen, Gençlerbirliği, Aydınspor ve Bucaspor gibi alt yapıya büyük önem veren kulüplere yetiştirdiği oyuncularını gönderen Eğitimgücü, Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un alt yapısı için de umut oldu. Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Saim Özakalın ile bir süredir transfer görüşmeleri yapan Eğitimgücü Spor Kulübü Başkanı Zeki Arıcıoğlu, mavi beyazlı kulübün alt yapısı için 1995 ve sonrasında doğan 40 futbolcu için anlaştıklarını açıkladı.

Yıllardır süren çalışmalarının son zamanlarda meyvelerini toplamaya başladıklarını söyleyen Arıcıoğlu, bilimsel bir anlayışla kurdukları sistemin başarılı olmasının geålecek için de kendilerini hem umutlandırdığını hem de şevklendirdiğini söyledi.

"ALT YAPININ ÇOK BÜYÜK BİR ÖNEMİ VAR"

Teknik direktörler Levent Çakmur, Alparslan Topçu, Erhan Göğtaş, Fatih Kula ve Kayhan Yaşar'dan oluşan teknik heyetten Alparslan Topçu ve Fatih Kula da 40 futbolcuyla birlikte Büyükşehir Belediyespor'un bünyesine geçtiğini ifade eden Arıcıoğlu, ?Aslında buna bir transfer demekten öte güç birliği de diyebiliriz. Biz, Eğitimgücü olarak Erzurum'da bugüne kadar görülmemiş profesyonellikte bir sistem kurduk. Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a bu sistemimizi bu yıl için devrettik. Yetiştirdiğimiz genç futbolcular, Belediyespor çatısı altında futbol oynayıp, kendilerini geliştirecekler. Bu esnada biz de Eğitimgücü olarak yeni sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz. Erzurum'da futbolun gelişebilmesi adına alt yapıyı çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Türkiye futbol Federasyonu da bu sistemi uygulamaya çalışıyor. Gençlerimiz de destek olunması halinde başarılı olacaklarını bu süreçte gösterdiler" dedi.

"TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMÜYOR"

Kulüp Başkanı Zeki Arıcıoğlu, "Eğitimgücüspor Kulübü olarak taşıma suyla değirmenin dönmeyeceği gerçeğinden hareket edip suyun kaynağına inerek, çözüm bulma hedefi ile bir yapılaşmaya gittik. Bu uzun soluklu bir yarış. Zaman ve emek istiyor. Biz de her türlü fedakarlığı göze aldık. Şimdi de yavaş yavaş bu emeğin meyvelerini topluyoruz. Çok yetenekli sporcularımız var" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.