Gündem Haber Girişi : 19 Temmuz 2017 15:32

Başkent'te Ukraynalılarla RAFİNERİ zirvesi...

Başkent'te Ukraynalılarla RAFİNERİ zirvesi...
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in Erzurum'a rafineri kurma çalışmaları doğrultusunda bugün Ankara'da önemli bir toplantı yapıldı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in Erzurum'a rafineri kurma çalışmaları doğrultusunda bugün Ankara'da önemli bir toplantı yapıldı. AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın twitter'dan duyurduğu toplantıda, Ukraynalı bir firmanın üst düzey temsilcileri Erzurum'da rafineri kurmak istediklerini dile getirdiler. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in seçim döneminde dile getirdiği hayallerinden biri olan rafineri projesi için önemli gelişmeler yaşanıyor. Yaklaşık 3 yılı aşkın bir süredir rafineri projesi için adeta çalmadık kapı bırakmayan Başkan Sekmen, bugün Ankara'da Ukraynalı önemli bir rafineri firmasının üst düzey yöneticileriyle biraraya geldi. AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın twitter hesabından duyurduğu gelişmeye göre, Ukraynalı firma Erzurum'a rafineri yatırımı yapmak için harekete geçti. 

Toplantıyla ilgili ERKHABER'e özel açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Sekmen, henüz sürecin sıfır noktasında olduklarını belirterek, "Firma bize bu yatırımı yapabileceğini söylüyor. Biz de kendilerinden yapacakları yatırım ve firmalarının durumlarıyla ilgili bir rapor hazırlamalarını istedik. Şimdi onlar bu raporu hazırlayacak, biz de bakanlığa sunacağız. Eğer bakanlık da projeyi uygun bulursa bu yatırım gerçekleşebilir. O nedenle süreç başladı ama daha yolun başındayız, yatırım yapılacak demek için çok erken" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.