Gündem Haber Girişi : 16 Nisan 2017 21:28

Başkan Sekmen'in yatırımları EVET olarak geri döndü...

Başkan Sekmen'in yatırımları EVET olarak geri döndü...
Erzurum Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getiren 18 maddelik yeni Anayasa değişliği referandumunda yüzde 75 gibi bir oyla yine rekor kırdı.
Levent AKPINAR'ın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Erzurum Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getiren 18 maddelik yeni Anayasa değişliği referandumunda yüzde 75 gibi bir oyla yine rekor kırdı. Evet oyu çıkan 13 Büyükşehir arasında zirveye oturan Erzurum, 81 il içerisinde de ilk beş il arasına girmeyi başardı.

BÜYÜKŞEHİR'İN YATIRIMLARIYLA BİRLİKTE İLÇELERDE Kİ OY ORANINDA BÜYÜK ARTIŞ

1 Kasım seçimlerinde özellikle Hınıs, Karayazı, Karaçoban ve Tekman'da HDP'nin oyları bugün gerçekleştirilen referandum da büyük oranda eridi. Bunun en önemli sebeplerinin başında da belediye hizmetlerinin geldiği yorumlandı. HDP'ye destek veren bu dört ilçeyi dışlamayarak önemli yatırımlar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen buralarda ki önemli oy artışında büyük rol oynadı.

1 Kasım seçimlerinde HDP'ye yüzde 77 oranında oy veren Tekman referandum da yüzde 40 evet dedi. Yine 1 Kasım seçimlerinde HDP'ye yüze 86'lık bir destek veren Karayazı da bugün gerçekleştirilen referanduma yüzde 40'la evet diyen bir başka ilçe oldu. HDP'nin büyük desteğini alan Karaçoban yüzde 33'le evet derken, Hınıs ise yüzde 51.29'la evet dedi.

AYRIM YAPMADAN HİZMET GÖTÜRDÜ

Güney ilçelerde ki oy artışında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in rolü büyük oldu. 1 Kasım seçimlerinde HDP'ye büyük destek veren bu ilçeleri ayrım yapmadan önemli yatırımlarla tanıştıran Başkan Sekmen, buralara sık sık ziyaretler de gerçekleştirerek, yatırımları yerinde inceledi.

Diğer ilçelerde ise rekor oy Pazaryolu'ndan çıktı. 16 Nisan referandumunda Pazaryolu yüzde 91.16 ile "evet" e destek verdi. Pazaryolu'nu Köprüköy, Tortum ve Horasan ilçeleri izledi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.