Gündem Haber Girişi : 22 Mayıs 2014 00:57

Başkan değişti, iddialar değişmedi: Kulelerin hali içler acısı...

Başkan değişti, iddialar değişmedi: Kulelerin hali içler acısı...
Özer Ayık ve arkadaşlarını istenmeyen adam ilan ettiren atlama kuleleriyle ilgili arıza iddialarını Erol Yarar'da gündeme getirdi...
Orkun ÇİZMELİ'nin haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası yarışlarının kulelerin arızalı olduğunu için iptal edildiği açıklayarak, adeta istenmeyen adam ilan edilen ve bunun bedelini de başkanlığı kaybederek ödeyen Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık'ın yerine göreve gelen Erol Yarar da kulelerde yaptığı incelemeler de arıza vurgusu yaptı.

YİNE ARIZA İDDİALARIYLA GÜNDEMDE

Erzurum'da 2011 yılında yapılan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında yaptırılan atlama kuleleri bir kez daha arıza iddialarıyla gündeme geldi. Türkiye Kayak Federasyonu'nun 8 yıl boyunca yöneten Özer Ayık ve yönetiminin ardından bir ay önce Federasyon Başkanı olan Erol Yarar da 70 milyon liraya yaptırılan ve Avrupa'nın ikinci büyük atlama kulesi olarak gösterilen tesisin arızalı olduğunu, "Kuleler içler acısı halde. Ağlanacak haldeyiz" sözleriyle açıkladı.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yöneticileri Yarar'ın iddialarına "Konuşma yetkimiz yok" diyerek cevap vermezken, Vali Vekili Ömer Hilmi Yamlı ise "Kulelerde ufak tefek problemler olduğu doğru. Ancak acınacak bir halde değiliz. Sorunlar yarış iptal ettirecek boyutta asla değil. Erol Yarar neye dayanarak bunları söylemiş bilemiyorum" dedi.



BAŞKAN DEĞİŞTİ, İDDİALAR BİTMEDİ...

Türkiye Kayak Federasyonu'nun başkanı değişti ama federasyonun atlama kuleleriyle ilgili iddiaları bitmedi. Kış Oyunları sonrasında 17-18 Eylül 17-18 Eylül  2011 tarihlerinde yapılması gereken Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası yarışlarının kulelerin arızalı olduğunu için iptal edildiği açıklayarak, adeta istenmeyen adam ilan edilen ve bunun bedelini de başkanlığı kaybederek ödeyen Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık'ın yerine göreve gelen Erol Yarar da kulelerde yaptığı incelemeler de arıza vurgusu yaptı.

ÖZER AYIK VE YÖNETİCİLERİ İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLMİŞTİ

Yarışların iptal edilmesine, milli takım sporcularının fünikülerin bozuk olması nedeniyle 40 metrelik kuleye yürüyerek tırmanmalarına neden olan atlama kulelerindeki "kronik arızalar", yetkili makamlarca hep inkar edilmiş, bu yönde açıklamalar yapan Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve yöneticileri istenmeyen adam ilan edilmişti.
Kulelerdeki olumsuzlukları dile getirdiği için Spor Bakanlığı'nı karşısına alan Özer Ayık, bunun bedelini koltuğunu kaybederek öderken, bir ay önce yapılan seçimle Ayık'tan görevi devralan Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da benzer açıklamalarda bulununca, tartışma yeniden başladı.
Yönetim kurulu üyeleri Ali Oto, Cafer Nuroğlu ve Fatih Kıyıcı ile birlikte atlama kulelerinde incelemelerde bulunan Kayak Federasyonu Başkanı Yarar, tesisin içler acısı bir halde olduğunu öne sürerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

YARAR: AĞLANACAK HALDEYİZ...

Atlama Kuleleri'nin her yerini ekibimle birlikte inceledik. Ağlanacak haldeyiz. Bu kadar büyük devlet yatırımının çalışmıyor olması iyi bir yönetimin sergilenememiş olmasından kaynaklanır. Buralarda ki sorunları arkadaşlarım anlattı. Aslında öyle halkın zannettiği kadar büyük sorunlar yok. Ufak tefek sorunların üzerlerine gidilmeyince böyle oluyor. Gerekli kurumlarla konuşacağız. Bir an önce bu tesisin işleme geçmesi için sorunlar hallolacak. Önümüzdeki kayak sezonunda daha kar yağmadan bu kuleler atlamaya hazır halde bekleyecektir.



VALİ YARDIMCISI YAMLI: EKSİKLİKLERİN HİÇ BİRİ CİDDİ BOYUTTA DEĞİL

Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar'ın bu açıklamalarını tesislerden sorumlu olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne sorduk. Ancak bir süre önce İl Müdürü skandal bir olay sonrasında merkeze çekilmesi sonrasında vekaletle yönetilen kurumda bu iddialara cevap verebilecek kimseyi bulamadık. "Yetkimiz yok" açıklaması üzerine, Erzurum Vali Vekili ve aynı zamanda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden sorumlu Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı'ya ulaştık. Yamlı, Yarar'ın açıklamalarını görmediğini ancak bahsettiği gibi bir arızanın bulunmadığını söyledi. Yamlı, "Tesislerin içler acısı halde olduğunu neye dayanarak söyledi bilemiyorum. Kulelerin ufak tefek eksiklikleri olduğu doğru. Ancak bu eksikliklerin hiçbiri ciddi boyutta değil. Hele hele tesisin çalışmamasına, yarışların yapılmamasına engel boyutta hiç değil. Tesisin boş kalması tamamen ilgili federasyonla ilgili bir durum. Burada yarışları yapılırsa, tesiste boş kalmaz. Şu anda bir ülke ile 15 günlük kamp yapılması noktasında anlaşıldı. Önümüzdeki günlerde gelecekler" dedi.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.