Gündem Haber Girişi : 12 Temmuz 2014 14:44

Başbakan rekor oyla Köşk'e çıkıyor...

Başbakan rekor oyla Köşk'e çıkıyor...
ORC Araştırma Şirketi'nin 34 ili kapsayan araştırmasında Başbakan Erdoğan yüzde 54.6, Ekmeleddin İhsanoğlu ise yüzde 37'lik kesimin desteğini aldı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için anket şirketleri araştırmalarına devam ediyor. Yerel seçim sürecinde vatandaşın nabzını tutan ORC Araştırma şirketi, 34 ili kapsayan araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

3 BİN 650 KİŞİ İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜLDÜ

Başbakan Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaşarasında geçecek yarışta vatandaşlara hangi adayı Cumhurbaşkanı olarak görmek istedikleri sorusu yöneltildi. 4-9 Temmuz tarihleri arasında yapılan araştırma 3650 kisi ile yüz yüze anket tekniği uygulanarak gerçekleştirilmistir.

KİM NE KADAR OY ALDI?

Araştırmadan çıkan sonuca göre; Başbakan Erdoğan yüzde 54.6 gibi rekor bir oyla Köşk'e çıkarken, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek yüzde 37'de kaldı. ORC'nin anketinde Demirtaş'ın oy oranı yüzde 8.4 olarak belirlendi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.