Gündem Haber Girişi : 16 Ocak 2015 16:03

Başbakan Davutoğlu: Artık emanet sağlam ellerdedir...

Başbakan Davutoğlu: Artık emanet sağlam ellerdedir...
"Hüsn'ü Hat Koleksiyonu" Sergisinin açılışına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzurum'u Kale Şehir olarak adlandırdı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - "Hüsn'ü Hat Koleksiyonu" Sergisinin açılışına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzurum'u Kale Şehir olarak adlandırdı. Davutoğlu, "Erzurum'dan böylesine hattatlar yetişmişse Erzurum şehir diliyle konuşmakta ve demektedir ki 'Artık emanet sağlam ellerdedir" dedi.
"Erzurumlu Hattatlarla Hüsnü Hat Projesi" kapsamında 23 sanatçının ellerinden çıkmış olan hat sanatı eserlerinin sergilendiği "Hüsn'ü Hat Koleksiyonu" Ankara Palas Devlet Konukevi'nde yapılan törenle açıldı. Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekilleri, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı.
Serginin açılışını yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu,  23 Erzurumlu hat sanatçısının eserlerinin yer almasına değinerek, "Erzurum'u "kale şehir" olarak adlandırdığını, bir şekilde Erzurum'dan geçerken, şehrin sanki "merak etmeyin yolunuza devam edin. Erzurum bu topraklardayken bu topraklarda kale düşmez" dediğini anlattı.

"ARTIK EMANET SAĞLAM ELLERDEDİR"

Başbakan Davutoğlu, "Erzurum'dan böylesine hattatlar yetişmişse Erzurum şehir diliyle konuşmakta ve demektedir ki 'Artık emanet sağlam ellerdedir.' Selam olsun emanete sahip çıkan ve bu eserleri bugün buraya taşıyan 23 sanatçıya, ona emek veren bütün kardeşlerimize ve tabi hat sanatının büyük üstadı Hasan Çelebi hocamıza tekrar selam ediyorum. Bu eserlere bakarken nasiplenmemiz duasıyla sergiyi açıyorum, Allah hayırlı mübarek etsin" dedi.

VALİ ALTIPARMAK  ERZURUM SANATIN MERKEZİ OLMUŞTUR

Erzurum Valiliği olarak sanata verdikleri destekle ilgili soruya Vali Altıparmak, "2 senelik çalışmanın sonucunda ortaya çıkan eserleri Dolmabahçe Sarayı'nda sergiledik. İnanılmaz bir ilgi gördü. Biz bundan çok memnun olduk. Keçiören Belediye başkanımız "Aynı sergiyi Ankara'da da yapmayı istiyoruz" deyince biz de kabul ettik. Bugün Devlet Konukevi'nde de bu sergimizi düzenlemiş olduk. Ankaralı sanatseverlerin inanılmaz bir ilgisi var. Bundan dolayı da çok memnun oldum. Üstad Hasan Çelebi daha önce Ankara'da yayınlanan sergisine ilgisiz kalındığını söylemişti. Ama görüyorsunuz el sanatları inanılmaz bir ilgi görüyor" yanıtını verdi.

"TEKLİFLERE AÇIĞIZ" MESAJI

Altıparmak, bu serginin başka illerde de sergilenip sergilenmeyeceğiyle ilgili soruya, "Başka illerden özel bir teklif gelirse onları da değerlendiririz. Tekliflere açığız" cevabını verdi. Altıparmak, sergilenen eserlerin Erzurum Güzel Sanatlar Müzesi'nin kataloğuna girerek Erzurum Valiliği bünyesinde saklanacağını söyledi.

"SANAT SUYU ANKARA'YA DA SİRAYET ETMİŞ"

 1964 yılından itibaren hat sanatıyla ilgilenen hat sanatçısı Hasan Çelebi açılışta yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda Ankara'da açtığı sergiye yeterli ilginin olmadığını hatırlatarak başladı. Hat sanatçısı Çelebi, "Bir hayatı bu sanata vakfettim dersem yalan söylememiş olurum. 1993 yılında Ankara Palas Oteli'nin üzerinde bulunan çarşının içinde 100. Yıl Galerisi vardı. Orada eserlerimin sergilenmesi için buraya getirdim. Açılışta 17 kişi vardık. Kalan 15 gün içinde açtığımız deftere 11 kişinin imzasını kaydedebildik. Bizde müesseseler güneş gibi doğup batıyor. Aradan yıllar geçti şimdi görüyorum ki bu sanat suyu Ankara'ya da sirayet etmiş. Burada da bu işi canlandırmak isteyen arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri 2 yıllık çalışmaların sonucunda ortaya çıkan 23 sanatçının ellerinden çıkmış hat sanatı eserlerini gezerek inceledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.