Gündem Haber Girişi : 21 Mayıs 2015 14:50

Bakan Güllüce Uzun Ahmet Tabyaları'nda

Bakan Güllüce Uzun Ahmet Tabyaları'nda
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Uzun Ahmet Tabyaları'nda incelemelerde bulundu
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın her fırsatta ziyaret ettiği ve sahip çıkılması için önlemler aldığı Uzun Ahmet Tabyaları bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yi ağırladı. Sabah Büyükşehir Belediyesi tarafından startı verilen Şehitler Mahallesi'nde ki Kentsel Dönüşüm Projesinin temel atma törenine katılan Bakan Güllüce daha sonra Uzun Ahmet Tabyaları'na geçti.
Ruslara karşı gözlem ve savunma amaçlı olarak yaptırılan Uzunahmet Tabyalarına giden Bakan Güllüce, "Buradan sökülen topların bir kısmı şu anda Saint Petesburg'da. Bir abide gibi üzerinde bir kartal var. Altında bir yılan var onu yiyor. Bizim Erzurumlu kaç çocuğumuz şuraya gelmiştir. İkinci bir Çanakkele burası. Destansı bir özelliği var ve bunun Türkiyegündemine alınması lazım" diye konuştu.  
Vali Ahmet Altıparmak'tan Uzunahmet Tabyaları hakkında bilgi alan İdris Güllüce daha sonra iç kısmı harabeye dönen, kablo yakılan ve duvarlarına yazı yazılan tabyaları duygulu biçimde gezdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.