Gündem Haber Girişi : 15 Mart 2017 19:00

Bakan Fikri Işık'tan Rusya ile S-400 füze anlaşması açıklaması

Bakan Fikri Işık'tan Rusya ile S-400 füze anlaşması açıklaması
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Rusya ile gerçekleşen S-400 uzun menzilli hava sistemleri görüşmeleriyle ilgili, görüşmelerde bir ilerleme olduğunu ancak 'imza' noktasında olunmadığını söyledi.

Bakan Işık, Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 uzun menzilli hava savunma sistemlerine yönelik görüşmeler konusunda" Görüşmelerde bir ilerleme var ancak bugün imza noktasında değiliz ama görüşmeler sürüyor." dedi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Geçtiğimiz günlerde Moskova'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede masaya yatırılan konulardan birinin S-400 hava savunma füzeleri olduğu belirtilmişti. Bugün ise Erdoğan ile Putin'in S-400 füze sistemi hakkında anlaşma yaptığı haberleri gündeme geldi. Bakan Işık, bu haber üzerine açıklama yaparak bir ilerleme olduğunu ancak 'imza' noktasında olunmadığını söyledi.

S-400 FÜZE SİSTEMİ NEDİR?

S-400 hava savunma sistemi, orta menzile sahip ve S-300'den geliştirilen bir füze sistemidir. 1979'da S-300 füze sisteminin ortaya çıkmasından sonra Sovyetler Birliği'nde geliştirilme aşamasına başlansa da gelişim süreci Sovyetler Birliği'nin dağılması sebebiyle askıda kalmış ve uzun bir süreye yayılmıştır.


S-400 füze sisteminin en büyük özelliği ise S-300'e göre daha fazla hedefi aynı anda gerçek zamanlı takip edebilmesidir. Aynı zamanda gelişmiş elektronik karşı tedbirlere de sahip olan S-400 füze sistemi, barındırdığı radarlarla hayalet uçak olarak tabir edilen casus hedefleri takip edebilmektedir.

S-400 füze sistemine şimdiye kadar dünyada birçok ülke sahip olmak istese de Çin Halk Cumhuriyeti ve Hindistan haricinde bir ülkeyle satış için anlaşılamamıştı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.