Gündem Haber Girişi : 22 Nisan 2017 12:50

Bakan Akdağ'a Çocuk Sağlığı Onur Ödülü...

Bakan Akdağ'a Çocuk Sağlığı Onur Ödülü...
Türkiye Milli Pediatri Derneği'nce bir otelde düzenlenen programda, Türkiye'de çocuk sağlığının gelişmesi ve pediatrinin ilerlemesine katkı sağlayan Sağlık Bakanı Akdağ'a, "Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Onur Ödülü" takdim edildi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Bakan Akdağ, ödül töreninde yaptığı konuşmada, sağlıkla ilgili aklında olan her şeyi çocuk hekimliği ile kazandığını, dünyadaki en güzel işin ise çocuk hekimliği olduğunu belirtti.
Doktorluk yaptığı döneme ilişkin anılarını anlatan Akdağ, Erzurum'da, demir eksikliği gelişebilecek ve demir eksikliği gelişen çocukları tedavi etmek için ilaç firmalarından nasıl 2 bin kutu ilaç bulmaya çalıştığını anlattı. 
Türkiye'nin hastalık yükünün 2003-2013 arasında yüzde 4 azaldığını belirten Akdağ, "Bu çok enteresan bir veridir. hacettepe ve Washington Üniversitesi ile yaptığımız çalışmalarla bu sonuçlara ulaştık. Dünyanın çok az ülkesinde son 10-15 yılda hastalık yükünün azaldığına şahit oluyoruz. Türkiye'de hastalık yükü azaldı" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.