Gündem Haber Girişi : 24 Temmuz 2013 14:12

Aziziye'de yeni imar yolları açılıyor...

Aziziye'de yeni imar yolları açılıyor...
Her geçen gün daha da büyüyen ve gelişen Aziziye ilçesinde yeni imar yolları açılıyor.
Her geçen gün daha da büyüyen ve gelişen Aziziye ilçesinde yeni imar yolları açılıyor. Aziziye Belediyesi tarafından Dadaşkent'te yapılaşmayla orantılı olarak yeni imar yolları da açılmaya devam ediyor. Dadaşkent-Yıldızkent arasında bulunan bölgede yapılan imar yolu çalışmaları kapsamında 12, 15, 17, 20 ve 25 metre genişliğinde 15 kilometre uzunluğunda yeni imar yolları açıldı. 
Erzurum'un konut merkezlerinden olan ve yaşanabilir örnek beldeler arasında gösterilen Dadaşkent'te açılan yeni imar yolları konutlaşmaya daha da ivme kazandıracak.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, açılan yeni imar yollarının ilçenin gelişmesi ve konutlaşma açısından da büyümesi anlamına geldiğini ifade etti. İlçenin şehircilik açısından kat ettiği mesafenin konutlaşmayı da tetiklediğini ifade eden Başkan Cengiz, "İmara uygun bir şekilde, son derece planlı ve görsel estetiği olan yeni yapılar ilçemizin güzelliğine güzellik katmaktadır. Şuan 25 bin civarında olan ilçemizin gelecek 5 yıllık nüfus planlaması yaklaşık 40 bindir. Kamulaştırılan Gezköy ve yeni açılan imar yolları ile birlikte ilçemizde konutlaşma hız kazanmıştır. Gezköy ile ilgili planlamalarda da sona yaklaşıldı. Aziziye Erzurum'un en güzel yaşam merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor." dedi.
Aziziye'nin cazibesinin her geçen gün arttığının altını çizen Başkan Cengiz, "Günü kurtarmak amacıyla değil, ilçemizin yarınlarını inşa etmek için çalışıyoruz. Parmakla gösterilen bir ilçe oluşturmak hedefiyle yola çıkmıştık ve geride bıraktığımız görev süremizde önemli sorunları çözülmüş, hizmet noktasında ciddi mesafe almış bir ilçe oluşturduk. İmarı düzgün, yapıları planlı, yolları geniş ve yaşanabilir örnek bir yaşam merkezi olan Dadaşkent'te yeni açılan imar yollarını da bu plan doğrultusunda 12, 15, 17, 20 ve 25 metre genişliğinde açıyoruz. Artık hemşehrilerimiz arsalarına daha rahat bir şekilde ulaşacak ve konutlaşma hız kazanacak. Konutlaşmanın olması, ilçemizin nüfus yoğunluğunun artmasına, gelişmesine ve büyümesine de vesile olacaktır." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.