Gündem Haber Girişi : 19 Kasım 2016 15:54

Aydemir Ramazan Evleri Projesini paylaştı

Aydemir Ramazan Evleri Projesini paylaştı
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerine hitap eden Milletvekili Aydemir,'Erzurum özeli için birtakım tespit, teklif ve beklentilerimiz var.
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde, Erzurum'un Ramazan Şehri olarak tarif edildiğini kaydederek, ilde inanç turizmi perspektifinde Ramazan Evleri konaklama tesisleri yapılmasını talep ederek, projeyi paylaştı. 
ERZURUM VE RAMAZAN AYI KÜLTÜRÜ
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerine hitap eden Milletvekili Aydemir,'Erzurum özeli için birtakım tespit, teklif ve beklentilerimiz var. Doğu Anadolu ve Erzurum İslam medeniyet ve kültürüne ait çok önemli eserleri barındırıyor. İnanç Kültürümüzü ifade eden ve turizme kazandırılacak özel alanlar var. Bunlardan biri de ramazan ayı kültürü. 'dedi.
RAMAZAN DEMEK, ERZURUM DEMEK
Ramazan ayı kültürünün Erzurum'u ifade ettiğinin altını çizen Milletvekili Aydemir,'Herkesin malumu olduğu üzere, Erzurum İslam coğrafyasında bir ramazan şehri olarak anılır. Üç aylar bazında ve özellikle ramazan ayında ilimizdeki hayat akışı değişir. Bir mana dönemi başlar. Manevi atmosfer her iş ve alanda kendini hissettirir. Biz, ilimiz ve bölgemizin bu aylarda özel bir turizm gelirine kavuşması adına, Sayın Bakanımızdan, Erzurum'da ramazan ayını geçirmek isteyenlerin yararlanacağı -ki değerli çok sayıda talep var. Yani özellikle yakın muhitten ben de biliyorum, Değerli Bakan Yardımcımız Sayın Hüseyin Yayman da bilir- ramazan evleri veya konaklama tesisleri yapılmasını hassaten talep ediyoruz Belediyelerimizle şerik olarak bu iş pekâlâ yapılabilir. Böylesi bir yatırım, komşu olduğumuz İslami coğrafyadan da çok sayıda turistin bölgemize gelişini sağlayacaktır. 'dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.