Asayiş Haber Girişi : 29 Ekim 2013 11:07

Asayiş ekipleri üç olayı daha aydınlattı...

Asayiş ekipleri üç olayı daha aydınlattı...
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri yapmış oldukları çalışmalar neticesinde üç olayı daha aydınlattı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri yapmış oldukları çalışmalar neticesinde üç olayı daha aydınlattı. 
Konuyla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"27 Ekim 2013 günü saat 13.30 sıralarında şüpheli bir aracın Mahallebaşı civarında dolaştığı ve içerisinde bulunan şahısların silah teşhirinde bulunduğu ihbarının gelmesi üzerine, şubemize bağlı Güven Timleri ve Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler yapılan çalışma sonucu bahse konu aracı ve içerisindeki 3 şahsı yakalamıştır. Şahısların yapılan kimlik kontrolünde A.S, R.Ö, A.A isimli şahıs olduğu anlaşılmıştır. Bu şahısların 2 gün önce Erzincankapıda meydana gelen Kasten Yaralama olayından gözaltına alındığı ve adli mercilerce salıverildikleri anlaşılmıştır. Söz konusu araç içerisinde yapılan aramada; 1 adet kuru sıkı diye tabir edilen tabanca, siyah plastik kabzalı 23,5 cm uzunluğunda yapma kama, 1 adet pompalı tüfek ve 12 adet fişek, 72 cm uzunluğunda sallama diye tabir edilen bıçak, 1 Adet laptop bulunmuştur.
Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalar neticesinde; laptop, 1 adet pompalı tüfek ve kuru sıkı tabanca müştekilerine teslim edilmiş, şüpheli şahısların yakalanmasının ardından gözaltına alınarak adli mercilere sevk edilmişlerdir. 27 Ekim 2013 günü saat 03.04 sıralarında Haber Merkezinin Veyis Efendi Mahallesi Kars Kapı Caddesinde bir iş yerine hırsızlık amaçlı girmeye çalışan şahısların olduğu bildirilmiş, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı sivil ve resmi ekiplerce, Veyis Efendi Mahallesi 12 Mart Sokak üzerinde faaliyet gösteren bir Marketin giriş kapısının kepenk kısmının açık olduğu ve giriş kapısının kilit zorlama izinin olduğu görülmüş, çevrede yapılan kapsamlı araştırmalar sonucunda olay yerine yakın bir bölgede gri renkli bir otonun park halinde olduğu ve araç içerisinde üç erkek şahsın bulunduğu görülmüş, araçta yapılan aramalarda işyerine girmek için kullanılan levye ele geçirilmiş, aracın ise ilimiz Aşağı Mumcu Mahallesinden çalıntı olduğu tespit edilmiştir. Şahıslar oto hırsızlığı ve işyerinden hırsızlığa teşebbüs suçlarından gözaltına alınarak adli mercilere sevk edilmişlerdir. Asayiş Şube Müdürlüğüne 26 Ekim 2013 günü gelen bir ihbar üzerine Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri konuyu değerlendirerek Hilal Kent Semtinde geceleyin bir evde arama yapmış, arama sonrasında İlimiz Aşkale İlçesinde işyerinden çalıntı olduğu tespit edilen 2 Çuval içerisinde sigara bulunmuş, yapılan aramada ayrıca ilimizde farklı tarihlerde üç ayrı evden meydana gelen hırsızlık sonucu çalıntı olduğu tespit edilen iki adet 127 ekran LED TV, bir adet laptop ele geçirilmiş malzemeler sahiplerine teslim edilmiş, konu ile ilgili iki şahıs göz altına alınarak adli mercilere sevk edilmiştir. "
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.