Politika Haber Girişi : 03 Mart 2014 01:30

Arınç: Senin liderine Fetoş diye hakaret ediyorlardı...

Arınç: Senin liderine Fetoş diye hakaret ediyorlardı...
Televizyonda canlı yayına katılan Bülent Arınç, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç CNN TÜRK'te Ankara Günlüğü programına konuk oldu. AK Parti ile Gülen Cemaati'nin ilişkisini yorumlayan Arınç, ilginç bir hatırlatmada bulundu.

"SENİN LİDERİNE 'FETOŞ' DİYORLARDI"

"Senin liderine 'Fetoş' diye hakaret ediyorlardı" diyen Arınç, "F Tipi örgütlenmeydiniz siz. Sizi devletin en üst organları düşman olarak görüyordu. Hocaefendinize örgüt lideri deniyordu. 11 seneden beri bu var mı?" diyerek tepki gösterdi.

"HER ŞEY BİRBİRİNE KARIŞTI"

"Cemaat-AK Parti ilişkisi koptu mu?" sorusunu yanıtlayan Arınç, şöyle devam etti:

"Başta cemaat ve başındaki Fethullah Gülen Hocaefendi. Ben çok üzüldüğüm için meseleyi şöyle lokalize etmek istedim, Başbakanımıza söyledim. Bu cemaat Türkiye'de tek değil. 40 yıldır siyasetin içindeyim, dindarlarla ilişkim var. Hiçbirine mensup değilim, dostluğum var. 50 tane böyle camia varsa bir tanesi de Gülen Cemaati'dir. Belki daha güçlüdür ama tek değildir. Bu insanlar haksızlık yapmış olabilir, bunun başındaki Hocaefendi var, onu bir kenara, bu camiada binlerce, milyonlarca insan var, öğretmenler, ticaret hayatında, siyaset, bürokrasi hayatında insanlar var. Bu insanların yapılandan haberi olmadığını düşünüyorum. Gücünü cemaatten alıp bulunduğu yerde kanunsuz işler yapanlar yargıda, bürokraside, istihbaratta, TİB'de varsa, bilerek isteyerek hükümeti devirmek isteyenler varsa, bunları deşifre edelim, hücumu bunlara yapalım dedim. Başbakanımız bunlara hayır demedi. İlk baştaki konuşmalarında bunları söyledi. Ama şimdi her şey birbirine karıştı.

Hocaefendi ile ilişkimiz var. Beni anlayacaklarını düşünerek, 'Ortada fitne var, fitne ateşi büyüyor' dedim. Ve onlara çok bildikleri bir hadisi söyledim. Yani herkesi sükunete davet eden bir hadisi şerif. Bunu söylediğim zaman, 'biz susalım, onlar da susarlar' diye düşündüm. O camiadan çok geveze insanlar benim bu sözümü, kendi üstlerine alındılar, 'Biz fitne çıkarmıyoruz. Dershaneleri savunmak fitnecilik mi?' dediler.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.