Politika Haber Girişi : 16 Kasım 2013 17:29

Akdağ başkanlığı istemiyor! Şehrin gündeminde diğer adaylar var!

Akdağ başkanlığı istemiyor! Şehrin gündeminde diğer adaylar var!
Sağlık eski Bakanı Akdağ'ın aylar öncesinde yaptığı "Aday olmak istemiyorum" açıklamasının arkasında olduğu ve bu konudaki görüşlerini de partinin üst organlarına aktardığı öğrenildi...
EKSİ25HABER / ERZURUM - Adı AK Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Sağlık eski Bakanı Akdağ'ın aylar öncesinde yaptığı "Aday olmak istemiyorum" açıklamasının arkasında olduğu ve bu konudaki görüşlerini de partinin üst organlarına aktardığı öğrenildi...
AK Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı siyasi kulislerde dolaştığı iddia edilen Sağlık eski Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ, bu göreve sıcak bakmıyor.
Adının kulislerde dolaşmasından rahatsız olduğu öğrenilen ve bu rahatsızlığını da partinin tüm üst organlarına "aday olmak istemiyorum" diyerek ileten Prof. Dr. Recep Akdağ, Haziran ayı içerisinde Erzurum'da düzenlediği basınla sohbet toplantısında tartışmalara son noktayı koymuştu.
Söz konusu toplantıda Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili gazetecilerin sorularına Akdağ şu karşılığı vermişti: "Şimdi size politik bir cevap olarak, 'İşin daha zamanına var' derim. Ama samimi bir cevap vermem gerekirse, daha önce de söyledim; ben belediye başkanlığını düşünmüyorum. Bunca yıl bakanlık yapmış bu şehrin evladı olarak şehrin insanının bunu düşünmesi yadırganmamalı diye düşünüyorum. Şimdi soruyorlar, "Sayın Başbakan size 'aday ol' derse" diye. Hemen söyleyeyim, "beni affedin" cevabını veririm. Bu kadar netim yani."
Akdağ'ın bu kadar net açıklamalarının ardından kent gündeminde de Sağlık eski Bakanı'nın adaylığıyla ilgili söylentiler ciddi oranda azaldı ve bu konudaki beklentilerde büyük ölçüde ortadan kalkmıştı. Ancak son günlerde yine söylentiler ortaya atılınca, Recep Akdağ'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarına "Ben aday olmak istemiyorum. Ne olur bu konuda Sayın Başbakan'ı bilgilendirin" dediği öğrenildi. Akdağ'ın son olarak Hüseyin Çelik'e bu konudaki rahatsızlığını ilettiği bildirildi.
Erzurum kamuoyunda da Recep Akdağ'ın çok başarılı bir bakanlık dönemi yaşadığını ancak istemediği bir göreve zorla getirilmesinin ne kendisi ne de şehir için olumlu katkı sağlamayacağı görüşü hakim. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.