Politika Haber Girişi : 11 Temmuz 2015 03:29

AK Parti'nin koalisyon hükümeti projeksiyonları hazır

AK Parti'nin koalisyon hükümeti projeksiyonları hazır
Başbakan Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri için CHP'ye de MHP'ye de eşit mesafede olduklarını vurguladı. Davutoğlu, "Üç parti ile de görüşeceğiz ama yoğunluğu bu iki partiye verip sonuç almaya çalışacağız" dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti kurullarında, teşkilatında ve tabanında istişarelerini yaptıklarını belirterek, "İstişareler neticesinde MHP veya CHP koalisyonunun olabileceği kanaati ortaya çıktı. Bu temelde de bütün partilerle, üç partiyle de görüşeceğiz ama yoğunluğu bu iki partiye vererek netice almaya çalışacağız" dedi.

İstişarelerimizi tamamladık

Davutoğlu, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya hareketi öncesinde düzenlediği basın toplantısında koalisyon hükümetinin kurulmasına ilişkin önemli açıklamlarda bulundu. Davutoğlu, 7 Haziran'ın hemen ardından 'MHP ve CHP ile aynı mesafedeyiz" açıklaması yaptığını hatırlatan Davutoğlu,"Hepsiyle görüşeceğiz. İstişarelerimizi yaptık. AK Parti, geleneği çok güçlü bir partidir.  Nihayetinde bir ortaklık kuruyorsunuz, tek taraflı iradeyle ya da 'Şu ihtimal bana daha yakın' diyerek yol alınmaz. Karşı tarafın iradesi de önemli burada. İki tarafla da teknik olarak da detaylı olarak da görüşeceğiz."

Planlamamızı yaptık

Davutoğlu, ilk tur üç partiyle de görüşeceklerini belirterek, "Arkadaşlarım randevular için temasları başlattılar dün ve bugün. Pazartesi günü CHP, salı günü MHP, çarşamba günü de HDP ile görüşmeleri yapmak üzere bir planlama içindeyiz. Onların kendi programlarına göre de daha netleşecek. Zaman kayması olabilir. Önemli olan, karşılıklı iradenin netleşmesi ve sağlam bir zeminde hareket etmemiz. Bu konuda soğukkanlı ve sağduyulu bir yaklaşım benimsenmesi, duygusal tepkilerden, fevri tutumlardan kaçınılması halinde çok sağlam yapılı bir koalisyon oluşabileceğine inancımı hala muhafaza ediyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı kırmızı çizgi

Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden kendisine yönelttiği eleştiriler için de "Önce kendi partisiyle ilgili endişelerini, kaygılarını gidersin, sonra bizimle ilgili yorum yapsın. Bu müzakereleri yürütürken bizim Sayın Cumhurbaşkanımızla ilişkilerimiz ya da parti içindeki ilişkiler veya herhangi bir başka husus konusunda kaygı beyan etmesini doğru görmüyorum. Bu konularda da Cumhurbaşkanlığı makamını hükümet ortaklığı müzakerelerinin parçası haline getirmemek lazım. Getirildiği zaman aslında iyi niyetten uzaklaşılmış olunur."

İŞİNİ AKSATANA İŞLEM YAPARIZ

Başbakan Davutoğlu, seçimlerin ardından yapılar atamalara yönelik eleştiriler için de şu degerlendirmelerde bulundu: Gerekli olmayan hiçbir atama yapılmamıştır. Eğer yanlış bir atama olduğu iddia ediliyorsa, inşallah hükümet ortaklığı kurulduktan sonra bunlar ele alınır, konuşulur ama biz hükümet ederken Türkiye Cumhuriyeti'ni bir an bile sahipsiz bırakmayız. Hükümeti elimizden geldiği kadar kısa sürede kuracağız ama onun gecikmesi halinde işlerin yavaşlamasına izin vermeyiz. Hatta bütün bürokrasiye çok net bir mesaj da gönderdim. 'Hükümet kurulması uzayabilir' diye işi aksatan tek bir bürokrat olursa, onunla ilgili işlem yapılır."

'BİLGE ADAM'IN MEZARINA GİTTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Srebrenitsa Soykırımı 20. Yıl Anma Töreninleri için gittiği Bosna Hersek'te Kovaçi Şehitliği'ni ve 'BilgeAdam' Aliya İzetbegoviç'in kabrini ziyaret ederek dua etti.  Davutoğlu, şehitlikten çıkarken, Türkiye'den Saraybosna'ya tatile gelen bir aileyle de sohbet etti, ailenin, Ayşe Gülberra isimli bebeklerini kucağına alarak aileyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Cuma namazını kent merkezindeki Hünkar Camisi'nde kılan Davutoğlu çıkışta kendisine igil gösteren vatandaşlarla sohbet etti bir çocuğu kucağına alarak sevdi. Davutoğlu, gazetecilerin bebeğin adını sorması üzerine, "Ahmet, adaşım" karşılığını verdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.